Kosárlabda

2022.01.29. 09:37

Teher nélkül jöhet a bravúr

A Blue Sharks egymás után három meccset játszik idegenben, az elsőt most szombaton.

MK

Szombaton megkezdődik a Hübner Nyíregyháza BS hárommeccses „idegenbeli túrája”, melynek első állomása Körmend. A vasiak szereplése a bajnokság legtöbb csapatához hasonlóan ingadozó, hiszen rossz kezdés után felküzdötték magukat, de az utóbbi időben sem kiegyensúlyozottak, mert bár a DEAC-ot megverték, nem sokkal előtte kikaptak a Paks­tól. 
 


Változott a Körmend kerete

 

 
A két csapat október 24-én találkozott egymással, ám a Cápák győzelmével véget ért összecsapásból (95–94) már kevésbé lehet kiindulni, hiszen változott azóta a Körmend kerete. 
– Decemberben volt egy nagy futásuk, akkor a hazai meccseiket megnyerték, ezzel felkapaszkodtak a legjobb négybe – beszélt az ellenfélről Pethő Ákos, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Nagy erősítés nekik, hogy Wesley Gordon a sérülése után visszatért. Ellenünk még Brandon Garrett szerepelt centerposzton, Gordon más típusú játékos, erősebb palánk alatti játékkal. Leigazolták továbbá Jalen Henryt, tehát öt légióssal és a jó formában játszó Ferencz Csabával várják a mérkőzést. 
 


Valamelyik oldalon extra kell 


A Blue Sharks előző heteiben is láthattunk mindent. Az Alba ellen parádésan játszott a csapat, a következő fordulóban nem lépett pályára az ellenfél halasztási kérelme miatt, legutóbb pedig a Sopron győzelemmel távozott a Continental Arénából. 
– A hazai pálya előnyét el kell vennünk, támadásban vagy védekezésben olyan extrát kell nyújtanunk, ami kiveszi a méregfogukat – folytatta a tréner. – Úgy érzem, a csapatot megfogta egy kicsit a Sopron elleni mérkőzés, ilyen szempontból hullámvasúton vagyunk, mert az Alba ellen nagyon fent voltunk, a legutóbbi vereség nem jött jól, de erről szól a profi sport: ki kell ebből jönni és magabiztosan utazni Körmendre. A következő három mérkőzésünk idegenben lesz (Körmenden, Kaposváron és Szolnokon – a szerk.), kevésbé esélyesként csinálhatunk bravúrt. Miért ne sikerülne ez rögtön az első mérkőzésen? 

 

Borítókép: Kiss Benedek (labdával) a nevelőegyesülete ellen lép pályára | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában