Kézilabda

2022.01.28. 09:04

Tovább folytatódik a kupakaland

Bakó Botond úgy véli, hogy csapata megérdemelten nyert és harcolta ki a továbbjutást.

BB

Dombi Katalin (labdával) öt gólt dobott

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

A múlt szombati, MTK elleni döntetlen után szerdán Magyar Kupa-mérkőzés várt a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli gárdájára. Két foghíjas együttes találkozott a városi sportcsarnokban, a hazaiak öt alapemberüket nélkülözték, míg a vendég Mosonmagyaróvárt a Covid-fertőzés tizedelte meg. Beragadtak a rajtnál a hazaiak, aztán rendezték soraikat, végül a második félidőben fel­őrölték az egyre fáradó vendégeket, és magabiztos győzelmet aratva jutottak tovább a legjobb nyolc közé (31–24). 

 

Megtalálták az ideális felállást 

 

– Nem kezdtük jól a találkozót, ebből azonban gyorsan felálltunk és rendeztük sorainkat. Stabilizáltuk a játékunkat és megfordítottuk az állást – tekintett vissza a mérkőzésre Bakó Botond, a Kisvárda edzője. 

A szabolcsiak a kezdeti bizonytalanság után magukhoz ragadták a kezdeményezést, több alkalommal is növelhették volna előnyüket háromgólosra, ez azonban még nem sikerült az első félidőben. 

– Megvoltak a lehetőségeink, azonban Szemereyvel szemben elhibáztunk pár ziccert. Szünetben azt kértem a lányoktól, hogy a helyzeteinket hatékonyabban használjuk ki, valamint tartsuk meg a higgadt játékunkat, ne kezdjünk kapkodni. Továbbá megbeszéltük, hogy melyik területekre kell kivezetni a támadásainkat és hol kell keresnünk a befejezéseket. Arról is szó esett, hogy maradjunk stabilak hátul, mert az megnyugvást ad az előrejátékunknak. Fordulás után az első tíz percben statikusabb volt a játékunk, túl sokszor akadtak meg a támadásaink, nem volt meg az a lendületesség, folyamatosság, amely kellett volna a mérkőzés eldöntéséhez. Aztán megtaláltuk azt a felállást, rendszert, amellyel eredményesen tudtunk kézilabdázni. Hátul is hatékonyak voltunk, ebből lőttük a lerohanásgólokat, ez el is döntötte a mérkőzést. Ami nagyon fontos, hogy az átlövőink magasan a legtöbb gólt lőtték az elmúlt időszakhoz viszonyítva. Úgy vélem, megérdemelten nyertünk és harcoltuk ki a továbbjutást – zárta Bakó Botond. 

 

Hétfőn sorsolnak a kupában 

 

Kialakult tehát a Magyar Kupa nyolcas mezőnye, a sorozatba most bekapcsolódó Ferencváros és Győr mellett a Kisvárda, a Siófok, a Dunaújváros, a Vác, a Debrecen mellett egyedüli másodosztályúként a Békéscsaba várja a jövő keddi sorsolást. 

A Kisvárda vasárnap a ­Dunaújvárost fogadja a bajnokság következő fordulójában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában