Ülőröplabda

2022.02.24. 08:55

A huszonhetedik kupasiker

Szettvesztés nélkül nyertek a Sportcentrum ülőröplabdázói.

KM

A kupagyőztes a díjátadókkal

Fotó: Sportcentrum

A közelmúltban Tatabánya adott otthont az ülőröplabda Magyar Kupa mérkőzéseinek. A hat csapatot két csoportba osztották. 

 

A körmérkőzéseknél a nyíregyháziak a két női csapattal találkoztak, a Mozdulj SE és az MTK ellen is szettvesztés nélkül nyertek. A keresztjátékban a Kistext legyőzése sem okozott különösebb gondot, így jöhetett a finálé. Itt a házigazda tatabányaiak voltak az ellenfelek. 

 

Kertész Róbert az év játékosa 

 

A hazaiak nagyon összekapták magukat a döntőre, ám nem tudták megállítani az öt válogatottat a soraiban tudó Sportcentrumot, így a nyíregyháziak huszonhetedszer nyerték el a díszes trófeát. Az érmeket Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, valamint Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetője adta át. 


Szintén a kupadöntőt követően adták át a 2021-es év legjobb ülőröplabdázóinak járó elismeréseket. 


A nőknél Molnár Nikoletta (Mozdulj SE), a férfiaknál Kertész Róbert (Nyíregyházi Sportcentrum), az edzőknél pedig Raska Gyula (szövetségi kapitány). 
 

Ülőröplabda: Magyar Kupa, Tatabánya.

Döntő: TRSE–Nyíregyházi Sportcentrum 0:3 (-14,-15,-17) 

A végeredmény: 1. Nyíregyházi Sportcentrum (Domina József, Drotár Márk, ifj. Kertész Róbert, Kertész Kelon, Kovács László, Mányák Attila, Nagy Ferenc, Peres János, Prékopa Tamás, Raska Gergő, Sándor Csilla. Játékosedző: Drotár György), 2. Tatabányai RSE, 3. Kistext SE, 4. Mozdulj SE női,5. MTK női, 6.Hamburger SE Nagykanizsa. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában