NB I.

2022.02.11. 09:45

Bajnokin vághat vissza a Várda

A szabolcsi alakulat vezetőedzője nem szeretné, hogy a keddihez hasonló hibákat újra elkövessék.

MK

Jasmin Mesanovicék a keddi vereség ellenére is esélyesebbek pénteken

Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A Kisvárda Master  Good labdarúgócsapata négy napon belül másodszor találkozik az Újpesttel. Kedden tartalékos kerettel kikaptak a várdaiak a Magyar Kupában, pénteken viszont győzelmi esélyekkel lépnek pályára az NB I. 20. fordulójában. A mérkőzést Erős Gáborral, a szabolcsi együttes vezetőedzőjével vezettük fel.

 

Pénteken megrendezik az Újpest–Kisvárda párharc „visszavágóját”. Mint ismert, a két csapat kedden a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében találkozott egymással. A várdaiak nyerésre álltak, ám a fővárosi gárda a hetvennegyedik percben egyenlített, majd a kilencvenharmadikban a vezetést, ezzel a győzelmet is megszerezte. Az élet tehát úgy hozta, hogy – ha a kupaeredményen nem is lehet már változtatni – valóban van miért visszavágnia a szabolcsi alakulatnak, méghozzá a bajnokság 20. fordulójában. 

 

Az életükért küzdenek 

 

A történtekhez tegyük hozzá, hogy a bajnoki tabella harmadik helyén álló Kisvárda igen tartalékos kerettel állt ki hét közben. A megszokott, vagy ahhoz közelítő összeállításban jó eséllyel revansot lehet venni. 

 

– Ugyanaz az ellenfél, de ez egy teljesen más mérkőzés lesz – kezdte a felvezetést Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. 

 

A keddi találkozóból szeretnénk levonni a konzekvenciát, tanulni a hibáinkból és nem belelépni ugyanabba a folyóba, amibe sajnos kedden beleléptünk.

– Ilyen szempontból mindenképp hasznos volt a mérkőzés, hogy még jobban, ráadásul élőben készülhettünk fel az ellenfélből. 
A lila-fehérek az utolsó előtti helyen állnak az NB I.-ben, az idén lejátszott eddigi két összecsapásukból mindkettőt elveszítették: a Ferencváros és a Gyirmót is 1–0-ra győzött ellenük. 

 

– Az Újpest jelenleg az életéért küzd, hiszen kieső helyen áll, bár annál lényegesen jobb csapatnak tartom – folytatta a tréner. 

– Nagyon jó játékosaik vannak, akad a keretükben legalább négy-öt olyan játékos, aki bármikor el tud dönteni egy mérkőzést, az ő egyéni villanásaikra fel kell készülni. Ilyen Beridze, Simon Krisztián, Croizet, ide vehetjük Vianát, Mitrovicsot és Pauljevicset, a másik oldalon Antonov a felfutásaival rengeteget tud segíteni a csapatának, Csongvainak láttuk a szabadrúgását... Egyéni képességekben tehát nagyon jó az Újpest, ebben látom az erejüket jelenleg. Látszik már az új edző hatása (Milos Kruscsics január közepén vette át a gárda irányítását – a szerk.), lényegen szervezettebb csapatról beszélünk, mint az őszi szezonban, viszont ez még nem volt elegendő idő arra, hogy teljes csapatjátékot kialakítson.  

 

Labdarúgás: NB I.

Péntek

Újpest–Kisvárda 20

 

Szombat

Paks–Gyirmót 14.45

DVSC–Mezőkövesd 17

Puskás Akadémia–MTK 19.30

 

Vasárnap

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár FC 14.15

ZTE–Ferencváros 17.15

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában