Kisvárda Master Good

2022.02.21. 08:15

"Ez ellenszegülés, ami nem maradhat következmények nélkül"

Miután a labdarúgó NB I-ben dobogós helyen álló Kisvárda kétgólos előnyről nem tudta legyőzni a Paks együttesét, a klub sportigazgatója, Révész Attila büntetést helyezett kilátásba játékosai fegyelmezetlensége miatt.

Fotó: nso/Kovács Péter

Fordulatos meccsen, 3-3-as döntetlennel ért véget a Kisvárda és a Paks összecsapása az NB I 21. fordulójában szombaton. Révész Attila rögtön a meccs utáni sajtótájékoztatón megjegyezte: – Hiányzott a fegyelem, ami büntetést von maga után, hogy észhez térjünk a kritikus szituációkban.

 

Egyet aludva a történtekre felhívtuk a Kisvárda sportigazgatóját, hogy többet megtudjunk a részletekről.

 

– Nem szeretnék túl mélyen belemenni a témába a nyilvánosság előtt, de komolyan is gondoltam, amit mondtam, nem első felindulásból beszéltem büntetésről – erősítette meg lapunk megkeresésére Révész Attila. 

 

– Olyan hibák fordultak elő a Paks ellen, amelyek már a korábbi mérkőzéseken is láthatók voltak, ráadásul ugyanazok a játékosok követték el azokat, holott a héten a taktikai megbeszélések alatt és a meccs előtt külön fel lett híva a figyelmük ezekre. Mozgásbeli, helyezkedésbeli, taktikai hibákról van szó, amelyek kis fegyelmezettséggel könnyedén elkerülhetők lettek volna. Ha le akarjuk egyszerűsíteni, olyan ez, mint amikor azt mondjuk egy játékosnak, hogy fusson jobbra, aztán ő mégis balra fut. 

Ez ellenszegülés, ami nem maradhat következmények nélkül, hiszen ez egy munkahely, ahol felelősséget kell vállalni.

 

Kérdésünkre Révész Attila elárulta, hogy a Kisvárda három labdarúgójáról van szó, de nevesíteni nem kívánta őket.

A kilátásba helyezett büntetés módjáról és mértékéről is érdeklődtünk a sportigazgatónál, mire ő megjegyezte, elsősorban nem anyagi jellegű szankciót tervez alkalmazni.

 

– Sokféleképpen lehet büntetni egy labdarúgót, ebben az esetben nem lesz olyan súlyos a büntetés, mint amikor valaki mondjuk egy buta kiállítással nehéz helyzetbe hozza a csapatot – tisztázta Révész Attila. 

– Elképzelhető, hogy az érintettek nem játszanak a következő mérkőzésen, és abból talán tanulnak, de a jelenlegi Covid-helyzetben nem biztos, hogy mindegyiküket tudjuk nélkülözni a pályán, ezért szóba jöhet, hogy például fizetnek egy ebédet vagy vacsorát a csapatnak. Illetve az edzéseken a különböző játékos, vicces feladatok során is lehet élni nevelési célzatú büntetéssel.

Forrás: magyarnemzet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában