Gokart

2022.02.08. 09:40

Idén újra a gázpedálra lép a nyíregyházi gokartos

Kurbely Marcell ebben az évben már új kategóriában áll rajthoz.

BB

Kurbely Marcell

Fotó: KM-archív

Bizony pár év eltelt azóta, hogy először írtunk Kurbely Marcellről. Az ifjú gokartos már az első versenyein megvillantotta oroszlánkörmeit, 2017-ben nem volt nála jobb a máriapócsi amatőr gokartverseny gyermekkategóriájában a 80 köbcentisek között. A következő évben is remekül szerepelt, a máriapócsi sikerek mellett az országos Gokart Talent Cup Micromax amatőr kategóriában az élen végzett, a Magyar Gokart Szövetség rendezésében a Calivita-kupában bronzérmet szerzett úgy, hogy a sorozat két versenyén nem is indult. 

A 2020-as év vízválasztó volt számára, immár juniorként kellett bizonyítania. Nem is sokat tétlenkedett, megnyerte a Calivita-kupa szezonnyitó versenyét Kecskeméten. Az esztendő annyira jól sikerült számára, hogy a novemberi zárófutamon csak arra kellett figyelnie, hogy minden futamban legalább a harmadik helyen végezzen, mert akkor biztos az összetett első helyen. 

A zord időjárás ellenére Marcell remek időket futott egész nap, és ezzel a szezonban elért pontszámok alapján immár kétszeres Calivita-bajnoknak vallhatta magát juniorkategóriában. A téli szünetben már a következő szezont tervezgették, amelyen Kurbely Marcell már egy új, modernebb géppel indult volna, de már nem a Calivitában, hanem az országos bajnokságon. Ebből azonban nem sok valósult meg. 

 

Hajdúhadházon gyakorol 

 

– A legelső futamon elindultam Kecskeméten, ahol harmadik lettem. Sajnos azonban nem kedveztek nekem a bírói döntések, ezért úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk a szezont – mondta Kurbely Marcell. 

– Erre a szezonra több variáció lehetséges, mert a korom miatt kategóriát kell váltanom. Felmerült annak lehetősége is, hogy a Magyar Gokart Szövetség négyfutamos, új sorozatában indulok, de az országos bajnokság is benne van a pakliban. 

 

Mindenesetre a felkészülést február végén elkezdi a hajdúhadházi Dakar Ringen, ahol minden körülmény adott a minőségi gyakorlásra. Ráadásul, mint mondta, vonalvezetése hasonló a kecskeméti pályához. 

 

Marcell a versenyzés mellett a tanulást sem hanyagolta el, félévi bizonyítványában a rengeteg ötös mellett mindössze két négyes szerepel. Így joggal bizakodhat abban, hogy felvételt nyer a Bánki Donát Műszaki Technikum alternatív járműhajtási technikus szakára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában