NBI

2022.02.26. 08:57

Ismét a három pont a célkitűzés

Szombaton Zalaegerszegen lép pályára a Kisvárda Master Good, kielemezték a legutóbbi meccset.

ML

Kisvárda-ZTE NBI.

Fotó: KOVACS PETER

 Jöhet a tizedik. A Kisvárda Master Good élvonalbeli focicsapata zsinórban kilenc meccse veretlen. Idén a négy bajnokiból egyet megnyert, hármat pedig döntetlennel zárt. Legutóbb a vendég Paks ellen 3–3-as döntetlent ért el. Szombaton az ország másik felében, Zalaegerszegen lép majd pályára a szabolcsi alakulat. A mieink a tabella harmadik, a zalaiak az ötödik helyén állnak. A megszerzett pontokban viszont nagyobb a különbség, hiszen a várdaiaknak negyven, a zalaiaknak huszonkilenc egysége van. A Waltner Róbert irányította gárda paksi vereséggel nyitott, majd nyert az MTK és legutóbb a Gyirmót otthonában. A kettő között kikapott Zalaegerszegen a Fraditól. 


– Természetesen a hét elején kielemeztük a Paks elleni hibákat, egyébként minden találkozó után ezt szoktuk tenni – kezdte érdeklődésünkre Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Minden mérkőzésen vannak hibák és vannak jó dolgok. Ezeket kielemezzük, és igyekszünk hasznosítani a tapasztalatokat. Legutóbb is a hibák mellett nagyon sok pozitívum volt a játékunkban. 
 


Teljesen más meccs lesz 

 


– A mérkőzések nem egyformák, a zalagerszegi is teljesen más lesz, mint a Paks elleni volt – folytatta Erős Gábor. – A zalai csapat más focit játszik, így értelemszerűen nekünk is máshogy kell készülnünk. Kisebb-nagyobb problémáink voltak a héten, viszont sikerült elvégezni azt a munkát, amit szerettünk volna. Mindig igyekszünk a magunk játékát úgy alakítani, hogy hatékony legyen, ám soha sem hagyjuk figyelmen kívül az aktuális ellenfelet. Becsületesen felkészültünk a zalaegerszegiekből és arra törekszünk, hogy a döntetlenek után végre ismét három pontot szerezzünk. Hangsúlyozva, hogy ez nem lesz könnyű feladat. 


– Az egerszegieknél szépen összeállt a csapat, az új játékosok beilleszkedtek. Nagyon fegyelmezett együttes, egységesnek tűnnek és rendkívül szervezettek. Ez leginkább Gyirmóton ütközött ki a játékukból, azon a meccsen egy kompakt egerszegi csapatot láthattam. Bízom benne, hogy megfelelően felkészültünk belőlük, azzal együtt, hogy a miénket jobb csapatnak tartom. Persze tiszteljük az ellenfelünket, nem lesz egyszerű feltörni őket. Remélhetőleg hazai pályán ők is szeretnének nyerni, jönni előre, és ebből előnyünk lehet, ha szervezett lesz a védekezésünk, hiszen inkább a kontrajátékra készülünk. Amennyiben sikerült azt megvalósítani, amit tervezünk, akkor sikerrel járhatunk – így Erős Gábor. 
 


Kétszázezres büntetés 


Pénteken a közös ebédet követően szálltak buszra a mieink, az éjszakát Zalaegerszegen töltötték. A betegségek az utolsó pillanatban is közbeszólhatnak, ám az biztos, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb csapat lép majd pályára. Sajnos azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kisvárdai együttesben több ukrán játékos is van, akiket természetesen biztosan foglalkoztat az, hogy mi történik otthonukban a szeretteikkel. 


És még valami. Az MLSZ fegyelmi bizottsága 200 ezer forint pénzbüntetést rótt ki a klubra. Az indoklás szerint a várdai szurkolók a január 29-i DVSC és a február 19-i, Paks elleni mérkőzésen is obszcén tartalmú, másokat megbotránkoztató szövegeket skandáltak. 

 

Borítókép: Driton Camaj (elöl) októberben az 5–0-s hazai győzelemnél csereként triplázott | Fotó: nso/kovács Péter

 

Labdarúgás: NB I.
 


25. forduló


Paks–Mol Fehérvár lapzárta után 
Szombat 
ZTE–Kisvárda 14.30 
Honvéd–Puskás Akadémia 17 
Ferencváros–Gyirmót 19.30 
Vasárnap 
Újpest–Mezőkövesd 14.30 
DVSC–MTK 17 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában