Nyíregyháza

2022.02.24. 14:00

Mallorca ismét várja a nyíregyházi focistákat

Még nem állt össze a költségvetés, a részvételhez támogatásra van szükségük.

ltl

Szabó Ivették ismét egyedül képviselik az országot Mallorcán

Fotó: A magyar csapat archívuma

Mallorca közkedvelt turistacélpont a Földközi-tengerben. A nyíregyházi Szabó Ivett nem üdülni utazott a spanyol szigetre ősszel, hanem egy olyan női futballcsapat tagjaként, amely Magyarországot reprezentálta a meghívásos tornán. Hamarosan visszatérhetnek, de korántsem fenékig tejfel a helyzet, ugyanis egyelőre nincs tele a kassza, ezért kétséges az újabb portya. 

 

Hungarikum team 

 

– A barátom és volt csapattársam keresett meg azzal, hogy egy mallorcai labdarúgótornára invitálták őket, és hogy van-e kedvem csatlakozni hozzájuk. Igent mondtam, majd Hungarikum team néven indultunk el úgy, hogy az együttes tagjai kifizették a rájuk eső részt és eleget tettek a koronavírus miatti utazási feltételeknek. Tulajdonképpen az ismeretlenbe utaztunk az ismerősökkel. A spanyol, holland és ír résztvevők mellett egyedüliként képviseltük Magyarországot. A hatos mezőnyben az előkelő második helyet szereztük meg a holland szervezésű, Mallorca Football Events elnevezésű programon. A cél a labdarúgás népszerűsítése és az új barátságok kialakítása volt. 


Szabó Ivett korábban már sok hazai rendezésű megmérettetésen vett részt, de ez egészen más volt. 

 

– Nekem korábban nem adatott meg, hogy a finálé előtt a játékosok az országuk zászlajával vonuljanak a pályára, bemutatták a játékvezetőket, felcsendültek a himnuszok. Kicsiben olyan volt, mintha egy vb-döntőn lettünk volna. És bár kikaptunk, de sikerként éltük meg a részvételünket. Mallorcáról csak jót tudok mondani. Gyönyörű a sziget, kedvesek az emberek. Minden ott töltött napunkat pozitív élménnyel zártuk. Szinte euforikus hangulatban tértünk haza. 

 

– És most itt a lehetőség, hogy visszatérjünk: május 12–16-ig lesz a Mallorca Football Tournaments 2022 Santa Poncán, immár tizenegyedik alkalommal. Eddig nyolc ország (Hollandia, Belgium, Anglia, Finnország, Norvégia, Portugália, Feröer-szigetek és Magyarország) tizenhat női csapata jelezte a részvételi szándékát. A csapatok száma még nem végleges, mivel a meghívott csapatoknak 2022. március végéig van lehetőségük visszajelezni. Ismét egyedüli magyar együttesként képviselhetnénk hazánkat. Igenám, de mivel nem egyesület vagyunk, ezért önerőből kell megoldanunk mindent.

 

Önszerveződő baráti társaság 

 

– Ahhoz, hogy kijussunk, nevezési díjat, szállást, repülőjegyet kell fizetnünk, ami komoly összeg egy önszerveződő, mondhatni baráti társaságnak. Emellett vannak apróbb kiadások, meglepetésajándékok (például magyar zászlós toll vagy kulcstartó, csapatzászló). Aki lát fantáziát bennünk, a [email protected] e-mail címre írhat. Köszönjük, hogy mellénk állt a Csősz-Platán Cégcsoport. Igyekszünk minden lehetséges fórumon kifejezni a hálánkat. Ezúttal már úgy indulnánk el, hogy szeretnénk győztesen hazatérni – mondta Szabó Ivett.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában