Szparika

2022.02.01. 09:51

Paku súlyosan megsérült

A Spartacus focistái magabiztos győzelemmel kívántak jobbulást a csapattársuknak.

MK

A nyíregyháziak az eredményjelző előtt állva üzentek sérült csapattársuknak: Veled vagyunk, Roli!

Fotó: Trifonov Éva

A Nyíregyháza Spartacus magabiztos győzelemmel kezdte a tavaszi szezont. Volt olyan pontja a Tiszakécske elleni meccsnek, amikor nagyon izgulhattak a Szpari szurkolói, ám a legkevésbé sem az eredmény vagy a játék miatt aggódhattak, hanem Paku Rolandért. A nyíregyháziak középpályása az első félidő hajrájában egy szöglet utáni kavarodásban összefejelt csapattársával, Szabó Bálinttal. 

 

Paku eszméletlenül terült el a földön, Tanyi Attila masszőr pillanatokon belül ott termett, dr. Sánta Jánossal azonnal ellátták a sérültet, majd a mentősök is megérkeztek, akik már szerencsére a saját lábán kísérhették le a 28 éves futballistát, akit a debreceni Kenézy Kórházba szállítottak. Később kiderült, a játékosnak eltört a koponya- és az arccsontja, valamint ödéma keletkezett a szemürege mögött. A borzasztó sérülésnek még így is jobb lett a kimenetele, mint amilyen ijesztőnek nézett ki az ütközés és az azt követő percek… 
A Szpari futballistái gondoskodtak róla, hogy győzelemmel kívánjanak jobbulást a társuknak. 

 

Széllel szemben 

 

– Az első félidőben óriási szembeszél ellenére is irányítottuk a meccset – értékelte Feczkó Tamás vezetőedző a fagyott, sáros pályán, óriási szélben játszott összecsapást. 

– Nagy helyzeteket nem alakítottunk ki, de több kapura lövésig eljutottunk. A játékrész utolsó tíz percében volt három szögletük a vendégeknek, ami veszélyes volt ebben a szélben, de az első félidei játékunkat a körülményekhez képest rendben találtam. 
A második játékrészt ember­előnyben játszotta a Szpari, miután Paku sérülésénél tévesen piros lapot kapott az egyik vendégjátékos. A hazaiak kihasználták a lehetőséget, Zamostny Balázs és Kovács Ádám is betalált – csak a különbség volt a kérdés. 

 

Góllal tért vissza 

 

– Az emberelőny és a hátszél miatt kijöttünk egész pályás letámadásra, ami nagyon jól működött, ellenfelünk csak elvétve tudott átjönni a térfelünkre – mondta el a tréner. 

– Az első gól utáni percekben több lehetőségünk lett volna a második találat megszerzésére. Ez végül Kovács Ádámnak jött össze, örülök, hogy a visszatérő meccsén csereként beállva gólt lőtt. 
A Spartacus legközelebb jövő hétfőn játszik a Haladás vendégeként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában