Megyei I.

2022.02.24. 09:01

Nagy Dávid négy góllal tért vissza az őszi sérüléséből

Ledolgozná a hatmeccses hátrányát.

MK

Nagy Dávid tavasszal is ontaná a gólokat

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

Különleges volt a Nyír-Wetland megyei első osztályú bajnokság első tavaszi fordulója, hiszen két játékos is négy gólt jegyzett. A mándoki Gyüre Tamás csapata hét góljából vállalt négyet, az ibrányi Nagy Dávid pedig egymaga jegyezte csapata összes gólját, így verték meg a Balkányt 4–1-re. 

 

Az igazi támadó ismérve 

 

– Azt kaptuk a Balkánytól, amire számítottunk – értékelt Nagy Dávid. – A legtöbb csapat védekező felfogásban érkezik Ibrányba, ezen a meccsen is az volt a célunk, hogy minél hamarabb gólt szerezzünk. Ez sikerült, utána könnyebb lett a mérkőzés. 


– Örültem, hogy nekem is jól ment a játék. A felkészülési meccseken jobbára csere voltam, ezúttal kezdőként szavazott nekem bizalmat az edző. Próbáltam meghálálni, remélem, hosszú távon is kezdőként tud számítani rám – tette hozzá. 


A 32 éves játékos sérülésből tért vissza, így is 16 találatnál jár, ezzel jelenleg harmadik a góllövőlistán. Dávidtól nem váratlan, hogy a leggólerősebb játékosok között van: az előző szezonban 33 találattal az első helyen végzett, és a koronavírus miatt idő előtt véget ért 2019–2020-as idény befejezésekor is az élen állt. 


Amelyik támadó nem akar gólkirály lenni, az nem is kimondottan támadó 

– felelt a csatár arra a kérdésre, foglalkoztatja-e a gólkirályi cím megszerzése. – Sajnos hatmeccses hátránnyal indulok, mert az őszi szezon végén sérülés miatt nem játszhattam. A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyen a teljesítmény. Minden meccsen legalább egy gólt szeretnék szerezni, aztán meglátjuk, hogy mi lesz a vége. 
Ha Dávidnak jól megy a gólszerzés, nagy valószínűséggel csapata is jól zárhatja a szezont. Az Ibrány jelenleg az ötödik helyen áll, a második pozíció hat pontra van, a Nyíregyháza Spartacus II. 13 ponttal előzi meg Kiss Tamás együttesét. 

 

Változtatni akarnak 

 

– Mindenképpen jól igazoltunk télen, az érkező srácokkal erősödtünk, jól illeszkednek abba a képbe, amit az Ibrány játszani akar évről évre – osztotta meg a játékos a csapattal kapcsolatos várakozásait. – A Szparinak sok meccset kellene elbuknia ahhoz, hogy elveszítse az első helyet, utána viszont sűrű a mezőny. Nekünk az alsóbb régiós csapatokat kell jobb százalékban megvernünk, mert az élmezőny tagjaival rendre jó mérkőzéseket játszunk. A legtöbb problémát az okozta eddig, hogy a tabellán alattunk elhelyezkedő együttesek ellen nem mindig sikerült annyi pontot begyűjteni, amennyit szerettünk volna. Ezen mindenképp változtatni akarunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában