Kézilabda

2022.03.28. 14:37

A hétvégén tovább folytatódtak a gyermekbajnokság küzdelmei

Fotó: Megyei Kézilabda Szövetség

A hétvégén tovább folytatódtak a gyermekbajnokság küzdelmei, így több helyszínen (Kisvárda, Nyíregyháza és Újfehértó) is láthattak izgalmas utánpótlás-mérkőzéseket a megyei kézilabdabarátok. 


A megyei női bajnokságban is rendeztek két találkozót: Csengerben és Mátészalkán - a Fehérgyarmat ideiglenes otthonában - is a vendégek örülhettek.

 

Megyei női bajnokság

 

Csenger – Balkány 19-26 (8-12)

A megyei derbin a rutinosabb vendégek jó játékkal szerezték meg a két pontot. A hazaiaknál Szeremi Cintia 7, míg a balkányiaknál Barta Nikolett 6 találatot szerzett – tudtuk meg Kocsmáros András versenybírótól.

 

 

Motocorp-Fehérgyarmati VSE – Tiszavasvári SE 37-43 (16-19)

A Tiszavasvári SE csapata végig magabiztos játékkal nyerte meg a mérkőzést – tudósított Veress Ferenc versenybíró, megyei versenyigazgató.

Legjobb góllövők: Gégény Tünde, Kalydi Dóra 8-8, ill. Papp Sára, Szögi Mercédesz 12-12 gól.


Utánpótlás

 

Lány U-13 Újfehértó:


Nagyszerű környezetben, jól felkészített együttesek összecsapásait láthatták a nézők. A mezőnyből magasan kiemelkedett a Hajdúnánás, Balázs Barbara, Bencze Hanga Sára és Varga Nóra nevével még biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben magasabb szinten is hallani fogunk – vélekedett Mócsán Katalin versenybíró.


Tiszalök – Vitka SE-Cigánd 13-14

Hajdúnánás I. – Balkány 34-3

Dombrád – Sárospatak 21-3

Hajdúnánás I. – Vitka SE-Cigánd 19-3

Sárospatak – Balkány 11-2

Tiszalök – Dombrád 11-20

 


Fiú U-13 Nyíregyháza:


Szombaton nyolc mérkőzést rendeztek meg Nyíregyházán a fiú U-13-as korosztályában. A csapatok közül a dombrádiak és a hazai sportcentrumos hagyták el mindkét találkozójukon győztesen a pályát.


Szivacs KC – Hajdúböszörmény 27-21

Nyíregyháza – Nyírbátor Arany Sárkány 20-13

Hajdúböszörmény – Filo SE 16-14

Fehérgyarmat – Nyíregyháza 17-21

Sárospatak – Nyírbátor Arany Sárkány 12-22

Dombrád – Filo SE 25-17

Fehérgyarmat – Sárospatak 20-8

Dombrád – Szivacs KC 30-14


Fiú U-11 Kisvárda:

Szombaton Kisvárdán rendezték meg a fiú U-11 korosztály számára a gyermekbajnokság soron következő fordulóját. A Kisvárda KC, a Dombrádi Mobil DSE, a Filo SE, a Szabolcsi Ifjúsági KE, a Balkányi Ifjúsági KE és az Enjoy Robitics Fehérgyarmai VSE csapatai léptek pályára a Szent László Gimnázium tornacsarnokában. Ebben a korcsoportban hivatalosan minden mérkőzés végeredménye 0:0, de már bőrlabdával, illetve normál (40x20-as) méretű kézilabda pályán játszanak a gyerekek. A torna legizgalmasabb találkozója a Kisvárdai KC - Enjoy Robitics Fehérgyarmat mérkőzés volt, melyről, ahogyan a többi meccsről is, mindenki jókedvűen, elégedetten távozott és sok új tapasztalattal gazdagodott – beszélt a részletekről Márkus Gizella versenybíró.

 

III. osztályú női ifjúsági mérkőzés:


Mátészalkai MTK – Hatvani KSZSE 42:22 (15:10)

A hazai csapat magabiztosan hozta a kötelezőt. A vendégcsapat csak 2 kapussal és 5 mezőnyjátékossal érkezett, így nem tudták megszorítani a hazaiakat.

Legjobb góllövők: Bodó Ivett 9, Durbák Hanna 8, ill. Jenei Ágnes 11, Német Loretta 7 gól.

 

Fotók: Megyei Kézilabda szövetség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában