Atlétika

2022.03.17. 07:12

Bajnoki aranyat vetett Káplár János

A Dobó Európa-kupán a nyíregyháziak közül Tóth Balázs végzett a legjobb helyen.

ML

Káplár János elsősége nem volt meglepetés edzői számára

Forrás: MASz

Káplár János elsősége nem volt meglepetés edzői számára

Forras: MASz

A hazai fedett pályás szezont párját ritkító sikerrel zárták a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái. Mint ismert, az új Atlétikai Centrumban hazai pályán nyert bajnoki címet a gyalogló Helebrandt Máté, a magasugró Bakosi Péter, a hármasugró Nyisztor Petra és a súlylökő Tóth Balázs. Pál Robin pedig hármasban a harmadik helyen végzett. 


Túl hideg volt 


Ez február végén volt, a március már a szabadtéri viadalok nyitányát jelentette. A hónap elején Szombathelyen rendezték a téli dobóbajnokságot. Férfi diszkoszvetésben végül Szikszai Róbert a kellemetlen hideg miatt nem indult, nem szeretett volna megsérülni. A számban mégis nyíregyházi bajnokot avattak, hiszen Káplán János diszkosza repült a legmesszebbre. Káplár már nem edz annyit, mint fénykorában, ám a tréningeken mutatott formája alapján edzői számára nem meglepetés, hogy bezsebelte az elsőséget. 


A nőknél Márton Anita verhetetlen volt, Kerekes Dóra a remélttől gyengébb eredménnyel állhatott fel a dobogó második fokára. A felnőttek mellett a serdülők is dobókörbe léptek Szombathelyen. A lányoknál Balogh Leticia Doroti a második helyen végzett. A hét végén az ifik és a juniorok következnek szintén Szombathelyen. 


Szombaton esőben dobtak 


Az elmúlt héten már a nemzetközi porondra is kiléptek a mieink, hiszen ott voltak a portugáliai Leiriában rendezett Dobó Európa-kupán, amelyen az U23-asok külön indultak. Szombaton esőben kellett versenyezniük a résztvevőknek, így a férfi diszkoszvetésben Szikszai Róbertnek is. A nyíregyházi válogatott második kísérletével elért eredményével végül a nyolcadik helyen zárt, és sajnos meg is sérült. 


Vasárnap következett a másik két nyíregyházi. Diszkoszvetésben Kerekes Dóra a B döntőbe került, itt kétszer is megdobta az aznapi legjobbját, amivel összesítésben a 21. helyen végzett. 


A harmadik kísérlet volt 


Az U23-asoknál férfi súlylökésben Tóth Balázs harmadik kísérletével teljesített a legjobban, ez a hatodik helyre volt elég. A magyar válogatott végül a kalapácsvető Halász Bence aranyával és az U23-as gerelyhajító Herczeg György bronzával a 2022-es Dobó Európa-kupa éremtáblázatának hatodik helyén zárt!


Atlétika


Dobó Európa-kupa 
Férfiak. Diszkoszvetés: 1. Ceh Kristjan (szlovén) 66,11, 8. Szikszai Róbert 59,20. 
U23, súlylökés: 1. Alperen Karahas (török) 19,81, 6. Tóth Balázs 17,68. 
Nők. Diszkoszvetés: 1. Daisy Osakue (olasz) 61,56, 21. Kerekes Dóra 51,02. 
Téli dobóbajnokság, Szombathely 
Férfiak. Diszkoszvetés: 1. Káplár János 51,41 
Nők. Diszkoszvetés: 1. Márton Anita (Békéscsaba) 54,28, 2. Kerekes Dóra 49,10 
U16. Fiúk. Diszkoszvetés. 1. Kovács Lőrinc (Zalaszám) 50,91, 7. Rehó Milán 40,45, 12. Hegedűs Mátyás 32,77 
Leányok. Diszkoszvetés: 1. Németh Mimi Liza (Németh-Gerely AC SE) 34,67, 2. Balogh Leticia Doroti 33,73 

Címkék#atlétika
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában