Tenisz

2022.03.28. 09:53

Carlos nem kegyelmezett Marcinak

Marcinak nem sikerült meglepnie a spanyolok ifjú titánját.

KM

Nem sikerült Marcinak

Fotó: AFP

Olyan ez, mint amikor sorba állított dominók közül az első eldől: borul a többi is. A Miami Openen is elég egy meccs csúszása, az adott pályán a soron következők már a kiírt időpont után kezdődnek. 


Így volt ez Fucsovics Márton (55. a világranglistán) második fordulóbeli fellépésén is az ATP 1000-es tornán. Ellenfele a spanyolok ifjú titánja, a mindössze tizennyolc esztendős Carlos Alcaraz (16.) volt. 


A magyar teniszező szempontjából rosszul indult a találkozó, mert már az első adogatójátékát elveszítette, ellenfele meglépett 3:0-ra. 
Az első szettben ez az egyetlen brék döntőnek bizonyult, mert ezt követően mindketten behúzták szervajátékaikat, ám mivel Alcaraz kezdett, 6:3-ra nyerte a 35 perces első felvonást. 

 

Négy bréklabdája is volt 

 

Biztatóan indult a folytatás, mert Marci lávgémmel kezdett. Sajnos ezt követőn kétszer is elveszítette adogatójátékát. Közben Marcinak 1:2-nél négy bréklabdája is volt, sajnos egyiket sem sikerült értékesítenie, és bár 1:5 után még nyert egy játékot, az utolsóban Alcaraz visszaadta a lávgémkölcsönt, és 47 perc alatt 6:2-re nyerte a szettet ezzel a meccset. 


A következő körben a horvát Marin Cilic (23.) lesz a hispán ellenfele. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában