Fatum-Nyíregyháza

2022.03.21. 09:29

Edzőváltás a Fatumnál

Hétfőn már Szasa Nedeljkovics irányít a negyeddöntő második meccsén.

ML

Kaposváron már Szasa Nedeljkovics dirigál

Fotó: Nso/archív

Így múlik el a világ dicsősége! Az előző szezonban a bajnokságban és a Magyar Kupában is az első helyen végzett a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A vezetőedző az a Németh Szabolcs, aki nemrégiben méltán vehette át az előző szezonban a legjobb női csapat edzőjének járó díjat. 
A sors fintora, hogy mindez a Magyar Kupa bronzmeccse előtt történt, amelyet végül elveszített a nyíregyházi együttes. Akkor még aligha gondolhatták volna a csapat szurkolói, hogy ezt követően már csak egy mérkőzése lesz Németh Szabolcsnak. Így történt, hiszen pénteken a bajnoki negyeddöntő párviadalának első találkozóján a Fatum szettet sem nyert a Kaposvár ellen. 

 

Számtalan feladócsere 

 

A hazaiak igen régen látott gyenge produkcióval rukkoltak ki. Ami még feltűnő volt, hogy a feladó poszton ennyit még aligha cserélt egy csapat az idei bajnokságban. Sem Marija Cicic, sem Malinova nem remekelt ezen a fontos poszton. Németh Szabolcs igen keményen kritizálta játékosait a mérkőzés után, ám a bomba szombaton robbant. 

A Fatum-Nyíregyháza társasági oldalán a következőt adta hírül: 

„Edzőváltás a Fatum-Nyíregyházánál. Az MVM Női Röplabda Magyar Kupában érem nélkül maradt a címvédő Fatum-Nyíregyháza, a bronzmeccsen egy hete kikapott a Békéscsabától. Az Extraligában a negyedik helyen zárta az alapszakaszt a csapat, majd meglepetésre a negyeddöntő első mérkőzésén hazai környezetben 3–0-s vereséget szenvedett a Kaposvártól, így a három nyert találkozóig tartó párharc során hátrányba került. 


A nyíregyházi klub vezetése ezért úgy döntött, új impulzusra van szükség a csapatnál ahhoz, hogy az együttes éremért harcolhasson a bajnokság hátralévő részében. Németh Szabolcs vezetőedző helyét így a folytatásban Szasa Nedeljkovic veszi át, aki szakmai vezetőként dolgozott a csapat mellett. A hétfői, kaposvári mérkőzésre már ő készíti fel a keretet, és a bajnokság hátralévő találkozóin ő irányítja a gárdát. Szasa Nedeljkovic januárban érkezett a klubhoz, így jól ismeri a játékosokat. 


Németh Szabolcsnak köszönjük mindazt, amit a Fatum Nyíregyházáért tett, a tavaly elért eredményekkel örökre beírta nevét a klub történetébe, további pályafutásához sok sikert kívánunk!” 

 

Az egyenlítés reményében 

 

Így aztán a negyeddöntő második, hétfő esti meccsén már Szasa Nedeljkovics dirigál. A szakember januárban érkezett a klubhoz, azt követően igazolták le Cicicet és Ivana Radonjicsot. Remélhetőleg bejön az impulzusváltás, és sikerül hétfőn este egyenlíteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában