Nyíregyháza

2022.03.01. 09:40

Ez csodálatos debütálás volt!

Gyulai Miklós szerint is születtek kiemelkedő eredmények a fedett pályás bajnokságon.

ML

Fotó: Kovács Péter

Minden összejött, csúcs volt ez a hétvége. Kiválóra vizsgázott az Atlétikai Centrum az első felnőtt fedett pályás országos bajnokságán, a szervezés, a sajtó kiszolgálása kiváló volt, a közönség jól szórakozott, izgalmakban nem volt hiány. 

 

A versenyzők közül pedig sokan kivágták a rezet remek eredményekkel. 


Számunkra a bónuszt a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek szereplése jelentette, hiszen öten indultak, az eredmény pedig négy bajnoki cím (Nyisztor Petra hármasugrás, Bakosi Péter magasugrás, Helebrandt Máté gyaloglás és Tóth Balázs súlylökés) és egy bronzérem (Pál Robin hármasugrás). Ezt bizony nehéz lesz felülmúlni. A Magyar Atlétikai Szövetség vezetői is elégedettek voltak mindennel. 

 

– Büszkék vagyunk az idei fedett pályás országos bajnokságra, amelyen kiemelkedő eredmények születtek, új versenyhelyszínt avattunk fel és egy újabb lépéssel kerültünk közelebb céljainkhoz, készülve a jövő évi hazai rendezésű atlétikai világbajnokságra – kezdte értékelését a szövetség honlapján Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. – Óriási siker, hogy Kozák Luca öt századot javított saját országos rekordján 60 méter gáton, ezúton is gratulálunk neki. 

 

Látszik a munka eredménye 

 

– Ugyancsak hatalmas öröm, hogy Illovszky Dominik megfutotta a fedett pályás világbajnokság szintidejét, hiszen így egy újabb fiatal versenyzőnk szerezhet tapasztalatot világversenyen. Csodálatosan debütált az új nyíregyházi Atlétikai Centrum, a versenyzők, a szervezők és a közönség is kifogástalan körülményekkel találkozhatott és ami a legfontosabb, rendkívül jó eredmények születtek. 


– Ezek a sikerek, köztük a fiatalok sikerei mind azt mutatják, hogy már látszanak az elmúlt években elkezdett munka eredményei, azaz erősödik a magyar atlétika. 


– Bízhatunk benne, hogy a tavalyi 30 százalékos növekedés után idén még több fiatal kezdi el az atlétikát, amely minden sportág alapja, és amelynek segítségével minden gyerek megszerezheti a sportoláshoz és az egészséges mozgáshoz szükséges testalkatot. 


– Minden energia, amit az atlétika fejlesztésére szánunk, az egyetemes magyar sportot és a fiatalok egészségét szolgálja – fűzte még hozzá Gyulai Miklós. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában