Kosárlabda

2022.03.30. 10:02

Győztes alapszakaszzárás

A nyíregyházi csapat az alapszakasz utolsó mérkőzésén is magabiztosan győzött.

KM

Zajácz Krisztián 10 pontot dobott

Fotó: egyesület

Szombaton az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DEAC II. gárdáját fogadta a Sunshine NyíKSE. Mindkét csapat a legjobb összeállításában kezdett, de kicsit idegesen, hiszen az első két perc kosárcsendet hozott, ezt Savic duplája törte meg. Erre azonban tripla volt a válasz. Sok hiba jellemezte az első negyed első felét, de Tóth triplája után Asztalos volt eredményes a palánk alól, így az 5. percben a DEAC kért időt. A kemény hazai védekezés meghozta az eredményét, a vendégek pedig csak triplából voltak néha eredményesek. 

 

A negyed vége előtt a debreceniek is kicsit agresszívebb támadásvezetésre váltottak, így a negyed végére 24–14 volt az állás. A nyíregyháziak ugyanolyan lendülettel kezdték a második etapot, mint ahogy az elsőt, Asztalos szorgos palánk alatti kosarait csak néha tudta megválaszolni az ellenfélnél Vass. A gyors hazai kontrákat csak szabálytalanságok útján tudták megállítani. Az ellenfél csak triplákkal tudott operálni, de ezekre Vida válaszolt szintén triplával. A második félidő debreceni kosárral indult, de Savic nélkül is keményen védekezett a NyíKSE, és a gyors lerohanásokból Zajácz és Gáspár is látványos kosarakat szerzett. 

 

A rájátszás következik 

 

A záró etapban a hazaiaknál a cserék játszottak, a vendégek láthatóan elfáradtak, a különbség már nem is nőtt jelentősen, a NyíKSE újabb győzelmével megerősítette helyét a tabella élén. Ami a folytatást illeti, most egy hét szünet következik, majd utána a rájátszással folytatódik a bajnokság. 

 

Kosárlabda: NB II.

 

Sunshine NyíKSE–DEAC II.  78-51 (24-14, 24-15, 19-13, 11-9) 

NyíKSE: Savic 3, Gáspár 13, Tóth 17/9, Földesi 4, Asztalos 14/3. Cserék: Bíró 4, Vida 8/6, Zajácz 10/6, Skorcov 5, Bolden, Szilasi. Vezetőedző: Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában