Kisvárda Master Good

2022.03.01. 09:50

Három pontokkal lehet haladni

Erős Gábor nem elégedetlen a döntetlennel, de annak örülne igazán, ha a csapat visszatérne a győztes útra.

MK

Leginkább a küzdelem dominált a zalaegerszegi mérkőzésen

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A Kisvárda Master Good múlt hétvégén sorozatban harmadszor játszott döntetlent a bajnokságban, ezzel már tíz mérkőzés óta veretlen és őrzi harmadik helyét a tabellán. 


Míg a Paks elleni ikszet sajnálni lehetett, Zalaegerszegen sokkal inkább ötven-ötvenes meccset játszottak a várdaiak. Az első félidő viszonylag eseménytelenül telt, majd a második játékrészben voltak lehetőségeik a szabolcsiaknak, amiket nem használtak ki. Ki kell viszont emelni, hogy hátul Dombó Dávidnak nem sok dolga volt, így a szezonban nyolcadszor maradt érintetlen a kapuja. 

 

Elbizonytalanodott az ellenfél 

 

– Tudatosan átadtuk a területet a Zalaegerszegnek, arra készültünk, hogy kihasználjuk a csapatunk legnagyobb erősségét, azaz labdaszerzés utáni átmenetben kontrából megfogjuk az ellenfelet – értékelt Erős Gábor vezetőedző. – Az első félidőben kevésbé sikerült, bár a végén volt olyan szituáció, amit ha jobban oldunk meg, kialakíthattunk volna lehetőséget. 


– A második játékrészben már ült az elképzelés, azt éreztem, hogy a ZTE egyre jobban elbizonytalanodott, mert nem tudott velünk mit kezdeni – folytatta a tréner. – Nekünk két nagy gólszerzési lehetőségünk adódott – gondolok itt Jasir Asani és Ötvös Bence helyzetére –, amiket sajnos nem értékesítettünk. Ha valamelyikből sikerül betalálni, akkor meg lehetett volna a mérkőzés, de összességében nem vagyunk elégedetlenek az egy ponttal, hiszen mint látjuk, sehol sem könnyű pontot szerezni. Meg kell becsülni ezt a döntetlent is, viszont az igaz, hogy valójában a három pontokkal lehet haladni. Szeretnénk visszatérni a győztes útra! 

 

A Ferencvároshoz utaznak 

 

Ez nem közhely, ha a sok döntetlenből kettő győzelem lett volna, a Várda pontelőnnyel vezetné a bajnokságot. Így sincs ok szégyenkezni, sőt, a csapat jó eséllyel pályázik arra, hogy minimum a harmadik helyet megszerezze a szezon végén. Két teljes kör után a Kisvárda kettő ponttal van lemaradva az éllovas Ferencvárostól, és ugyanúgy 41 ponttal áll, mint a Puskás Akadémia. A jelenleg negyedik Paksot 10 ponttal előzi meg, és már csak egy kör, azaz tizenegy mérkőzés van hátra a bajnokságból. Ezekből alighanem többet megnyer még a szabolcsi alakulat. Milyen jó lenne, ha már a vasárnapi, Fradi elleni rangadót is behúzná! 

 

Menetrend

A Kisvárda további programja

23. forduló: Ferencváros–Kisvárda. 24. ford.: Kisvárda–Gyirmót. 25. ford.: MTK–Kisvárda. 26. ford.: Fehérvár–Kisvárda. 27. ford.: Kisvárda–Mezőkövesd. 28. ford.: Puskás Akadémia–Kisvárda. 29. ford.: Kisvárda–DVSC. 30. ford.: Honvéd–Kisvárda. 31. ford.: Kisvárda–Újpest. 32. ford.: Paks–Kisvárda. 33. ford.: Kisvárda–ZTE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában