NB III.

2022.03.19. 08:39

Jó esélyekkel léphetnek pályára

Harmadosztályú csapatainkra nyerhető mérkőzés vár vasárnap.

MK

Vasárnap már a 26. fordulót rendezik meg az NB III.-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában. A hétvégét a hatodik helyről váró Kisvárda II. idegenben, a hetedik Sényő hazai pályán játszik. 

Ősszel izgalmas volt 
A Sényő-Carnifex FC a következő hetekben olyan csapatokkal találkozik, amelyek a tabellán mögötte helyezkednek el. Imrő László, a csapatot irányító edzőpáros tagja azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a 14. helyen álló Tiszafüred elleni összecsapást sem lehet félvállról venni. 
– Olyan mérkőzések következnek, amik mind háromesélyesek, senki ellen nem mehetünk biztosra – szögezte le Imrő László. – Ősszel élvezetes mérkőzést játszottunk, a hajrában egyenlített a Tiszafüred (2–2 lett a vége – a szerk.). A tabella közepe elég szoros, hét pont van a hetedik és a tizenharmadik között, minden egyes pontra szükség van, hogy minél inkább megszilárdítsuk a helyünket. Szoros meccseink lesznek tehát tavasszal, miként a Tiszafüred is ilyeneket játszott. Ahhoz, hogy el tudjunk lépni picit a tizediktől és annál lejjebb elhelyezkedő csapatoktól, hazai pályán mindenképpen győzelemre kell játszanunk. 
A Jászberény tavasszal még nem nyert meccset, ráadásul a legutóbbi négy meccsén még csak gólt sem szerzett. Itt van tehát a jó lehetőség a Kisvárda II.-nek, hogy két döntetlen után újra győzzön. 
 


Nem elég a mezőnyfölény 

 


– Mi is látjuk, hogy nem kezdték jól a tavaszt, de ismerjük őket, van tapasztalatunk, tisztában vagyunk a stílusukkal, biztos vagyok benne, hétvégén hatványozottan törekednek arra, hogy megszakítsák a rossz sorozatot és három pontot szerezzenek – fogalmazott Kocsis János, a várdaiak edzője. – Természetesen mi is győzni szeretnénk. Az elmúlt két mérkőzésen rendre sikerült magunkhoz venni a kezdeményezést, a vezetést is megszereztük, ám sajnos mindkét meccs vége hasonlóan alakult, azaz hiába volt mezőnyfölényünk és alakítottunk ki helyzeteket, mégsem realizáltuk ezt. Bízom abban, hogy ez most változni fog és nemcsak helyzeteink lesznek, hanem gólokat is szerzünk, s három ponttal jövünk haza. MK 
 

Labdarúgás: NB III.



Keleti csoport, 26. forduló, vasárnap. Sényő-Carnifex FC–Tiszafüred, Sényő, 14, v.: Nagy (Balla, Elek). Jászberény–Kisvárda II., Jászberény, 14, v.: Altorjay (Schweighardt, Pogonyi).További mérkőzések: DVTK–Kazincbarcika, Újpest II.–Füzesgyarmat, Salgótarján–Békéscsaba II., Törökszentmiklós–Hajdúszoboszló, Hidasnémeti–Tiszaújváros, Putnok–Eger, DEAC–BKV Előre, Tállya–DVSC II.

 

Borítókép: A kisvárdaiak több gólnak is örülnének hétvégén | Fotó: kisvardafc.hu

Címkék#nb 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában