Nyíregyháza

2022.03.30. 20:00

Kiara és Valentina címeres szerelése

A Nyíregyháza Spartacus Torna Club két versenyzője is ott lesz az aerobik-világbajnokságon.

ML

A szép siker kovácsai (balról): Radics János, Révész Viktória, Révész Valentina, Hubacsek László, Vámosi Kiara és Takácsné Gaál Krisztina edző

A szép siker kovácsai (balról): Radics János, Révész Viktória, Révész Valentina, Hubacsek László, Vámosi Kiara és Takácsné Gaál Krisztina edző

Nagy nap volt a hétfői a Nyíregyházi Torna Club életében. Késő délután benépesedett a Tiszavasvári úti tornászcsarnok, aerobikos lányok és tornászfiúk ülték körbe a szőnyeget. Aztán kiderült, hogy a klub két versenyzője miért került reflektorfénybe. 

 

– Kedves lányok és fiúk. Révész Valentina és Vámosi Kiara is ott voltak a válogatóversenyen, ahol egyéniben is indultak. Ám a nagy sikert a debreceni Flex HD-vel közös csapattal érték el, hiszen az UP2 aerodance kategóriában kijutottak a nyári, portugáliai világbajnokságra – tudatta Radics János edző. 

 

Közösen a debreceniekkel 

 

A gyerekek óriási ovációval fogadták a párját ritkító hírt, majd Kiara és Valentina hatalmas taps közepette előbb az egyéni számukból adott ízelítőt, majd a csapatban bemutatott gyakorlatból.

 
A debreceni klubbal remek kapcsolatban vannak a nyíregyháziak, több versenyen szerepeltek már a közös csapattal. Most is így volt, és a nyolc tagból álló együttesben ketten vannak a Spartacustól. 


Ezt követően a két lány Révész Viktóriától, a Spartacus Torna Club elnökétől vehette át a magyar válogatott felszerelését, melegítőjét. A csinos és igen ügyes fruskák szemmel láthatóan elérzékenyültek a megtiszteltetéstől. 

 

Megtisztelő, nagyszerű érzések 

 

– Meghatódtam, mikor megláttam, hogy válogatottfelsőt kapunk, nagyszerű érzés és megtiszteltetés. Amikor elkezdtem, nem gondoltam volna, hogy idáig jutok. Nem volt könnyű a debreceniekkel a felkészülés a válogatóra, mivel egy nyolcfős csapatról van szó, de rendszeresen tartottunk közös tréningeket, jártunk át Debrecenbe és órákat gyakoroltunk közösen. Volt, hogy nagyon elfáradtunk, de mindig küzdöttünk és mindig megcsináltuk, és a végére már rendesen összeállt a gyaki. A válogatón összpontosítottunk és nagyon jól sikerült a gyakorlat. Nagyon sokat dolgoztunk, és szeretnénk a világbajnokságon is méltón képviselni Magyarországot. – nyilatkozta Révész Valentina. 


– A sok kemény edzés során éreztük, hogy egyre jobb a gyakorlat. Valentinával barátnők is vagyunk, volt, hogy egymásnál aludtunk, a versenyek előtt megbeszéltük, ha valamin még változtatni kellett, és lelkileg is támogattuk egymást. 

 

Élmény jött élmény hátán 

 

– A kemény munka mellett nagyon sokat kaptunk eddig is az aerobiktól, élmény jött élmény hátán. Hálásak vagyunk az edzőinknek, a szüleinknek, nélkülük nem juthattunk volna el odáig, hogy most a világbajnokságra készülhetünk – mondta Vámosi Kiara. 


Ezt követően a lányokat körbefogták apróbb és nagyobb társaik, és mindenki meg akarta ölelni a példaképeket. Fantasztikus volt a hangulat, szinte eksztázisban voltak az ifjú aerobikos palánták. 

 

Így kell kinéznie egy klubnak 

 

– Amikor négy éve idekerültem, az volt az egyik cél, hogy legyen válogatott versenyzőnk. Négy év szisztematikus munkájának eredményeként most van kettő, ez pedig a többieknek példa, hogy kitartó munkával idáig lehet jutni. Csak a munkában hiszek.Amikor idejöttem, elmondtam, hogy négy év kell ahhoz, hogy felépítsük a klubot. 


– Nagyon szépen haladunk, hiszen már kétszázhúsz fölött van a létszám, rengeteg a gyerek! Nagyon örülök és remélem, hogy ez még jobb is lesz. Egy klubnak így kell kinézni, vannak ügyes gyerekek, vannak válogatottak, akikre fel lehet nézni, akik példát jelentenek. 


A világbajnokságot illetően nehéz jósolni, mert az idén már teljes lesz a mezőny. Ha sikerülne a lányoknak a döntőbe jutni, az már szép eredmény lenne – mondta Hubacsek László vezetőedző. 


Kedden már minden ment a rendes kerékvágásban, hiszen a hét végén szlovákiai versenyre utaznak a Spartacus aerobikosai. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában