Szparika

2022.03.09. 16:00

Legyőzte a listavezetőt a Szpari

Kovács Ádám gólja döntött a Diósgyőr elleni hétközi derbin.

Kovács Attila így örült a góljának

Fotó: nso/Török Attila

Nem sokszor volt még ilyen legkevésbé szurkolóbarát időpontban Szpari-Diósgyőr találkozó. Szerdán délután kettőkor kezdődött a két együttes ötvenkilencedik találkozója, ezúttal a magyar foci második vonalában. Mindkét csapatot lelkes szurkolói biztatták a nem éppen parádés talajú balmazújvárosi stadionban.


A nyíregyháziak a legutóbbi "hazai" meccsen kikaptak a Soroksártól, a diósgyőriek a legutóbbi vendégjátékukon szintén vereséget szenvedtek, mégpedig Pécsen. A legutóbbi fordulóban a Szpari ikszelt, a DVTK nyert. A diósgyőri kispadot is koptató Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus eltiltott vezetőedzője a lelátóról figyelte a találkozót, a jegyzőkönyvben Balogh Zoltán helyettesítette. 


A nyíregyháziak új szerelést, piros-kéket avattak, a borsodiak fehérben játszottak. Jó negyedóra elteltével Kovács Ádám talált a vendégszurkolók előtti
kapuba, ám csak rövid ideig örülhetett, mert a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. Amennyiben lenne WAR a második vonalban alighanem sokáig vonalazták volna a szitut, ám a lényeg: maradt a nulla nulla. A drukkerek jó hangulatot teremtettek, a játékra sem lehetett panasz, ám igazából még nem találtak fogást ellenfelükön a felek. Félóra elteltével egyre inkább a Szpari vette át az irányítást és volt támadóbb. A vendégek alapvonalánál a már korábban besárgult Német Márió rántotta le Kovácsot, ám a játékvezető nem mutatta fel az egyébként joggal kijáró sárga lapot a diósgyőri játékosnak. Mindkét szélen aktívak volt a nyíregyháziak, majd nem kis meglepetésre kettős cseréről döntött Kondás Elemér, a vendégek edzője. A lecseréltek között volt Németh, aki így biztosan megúszta újabb lap nélkül. A játékrész hajrájában  Fejér Béla Csongort kellett ápolni, mert a Kisvárdáról kölcsönkapott Lucas lövésének hárításakor a kapufába ütötte a fejét. A ráadásban egy jobb oldali diósgyőri beadást követően Vass Patrik szabadított fel.


Vendéghelyzettel indult a második félidő, Könyves Norbert lövése Szokol Zsolt testén irányt változtatva a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. 

Nem sokkal később a másik oldalon már rezdült  a háló, mert  Kovács egy tetszetős akció végén előnyhöz juttatta a Szparit.  

A gólt követően a diósgyőriek rátettek egy lapáttal, többet kezdeményeztek, ám jól zárt a Spartacus védelme a kontrák pedig rendre a veszély lehetőségét hordozták. Az egyik ilyen végén Sigér Ákos hatalmas helyzetben mellé durrantott.


Mindkét oldalon cserékkel frissítettek, hogy maradjon, illetve változzon az eredmény. A hajrában Fejért kellett ápolni, majd a Kisvárdáról Diósgyőrbe igazolt Horváth Zoltán esett el a nyíregyházi tizenhatoson belül, ám joggal maradt néma a játékvezető sípja. Végül letelt a három perces ráadás,  és jött a hármas sípszó, aminek a nyírségiek örülhettek. Értékes három pontot szereztek megérdemelten, a bónuszt pedig az örök rivális diósgyőriek két vállra fektetése jelentette.

 

Labdarúgás: NB I., 27. forduló

Nyíregyháza Spartacus-DVTK 1–0 (0–0)

Balmazújváros,1000 néző, v.: Takács (Medovarszki, Belicza)

Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Gengeliczki, Papucsek, Debreceni – Sigér (Szabó, 91.), Márkus – Vass, Zamostny, Kovács (Pócsik, 66.) – Novák (Banyoi, 80.). Asszisztens edző: Balogh Zoltán.

DVTK: Danivolics – Szűcs (Bertus, 79.), Szatmári, Belényesi – Németh (Eperjesi, 37.), Molnár, Lucas, Oláh (Zsolnai, 79.), Keller (Jurek, 37.) – Eppel (Horváth, 62.), Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Kovács Á. (50.)

14. perc: Vass Patrik jobb oldali beadását Kovács Ádám 4 méterről perdítette a kapuba, ám az asszisztens jelzése alapján lesről.
50. perc: Novák Csanád jobbról pontosan centerezett, Kovács pedig hat méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában