Asztalitenisz

2022.03.31. 09:47

Párosban volt szebb az élet hétvégén

A dobogó második és harmadik fokára állhattak Budapesten.

BB

Tölgyes Dorottya és Volentics Anna a második, míg Laskai Írisz (jobbra) és Adamik Csenge a harmadik helyen végeztek

Fotó: Szövetség

Két hete még a bajnoki pontokért küzdöttek a lányok a női Extraligában, Laskai Írisz és Adamik Csenge a NAC Nyíregyháza színeiben hat, míg a nyírbátori Tölgyes Dorottya a Kecskemét színeiben négy mérkőzésen is asztalhoz állt. 

Nem sok pihenő jutott versenyzőinknek, hiszen az elmúlt hétvégén újabb megméretés várt rájuk, ezúttal az Ács Gábor-emlékversenyre keresztelt budapesti I. osztályú felnőtt ranglistaversenyen ragadtak ütőt a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban. 


A küzdelmek a páros viadallal kezdődtek, melyen Laskai Írisz Adamik Csenge oldalán, Tölgyes Dorottya pedig Volentics Anna párjaként indult. Nem is akármilyen eredménnyel. Laskaiék az első körből mérkőzés nélkül jutottak tovább, majd hátrányból fordítva múlták felül a Hudák Dorina, Letanóczki Dalma duót, mindeközben Tölgyes Dorottyáék a Jakab Orsolya, Kemecsei Linda párost verték magabiztosan. Így, mivel egy ágon voltak, egymás ellen játszhattak a döntőbe jutásért. Izgalmasan alakult a találkozó, Adamik Csengéék 2–1-es vezetését fordították meg Tölgyesék és nyertek, ezzel a döntőben folytathatták, előbbieknek pedig a bronzérem jutott. A döntőben azonban nem bírtak a Dari Helga, Juhász Mariann duóval, így a második helyen végeztek. 


Egyéniben azonban nem kísérte siker egyik versenyzőnket sem, Adamik Csenge nem jutott a főtáblára, mint ahogy Tölgyes Dorottya sem. Ez egyedül Laskai Írisznek sikerült, ott az első találkozóján kikapott a döntőig menetelő Volentics Annától. 

 

Szlovéniában indul 

 

– Párosban most játszottam másodszor Annával, nem volt egyszerű az összecsiszolódás, mert különböző a stílusunk. Az elődöntőben és a döntőben már jobban éreztük egymást. A páros elődöntőben elmozdult a könyököm, és a döntő után rögtön kezdődött már az egyéni, amelyet sajnos el is veszítettem. Aztán úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok, ezért visszaléptem – mondta Tölgyes Dorottya. 


A következő időszak sem telik eseménytelenül megyebeli versenyzőink számára. Tölgyes Dorottya Szlovéniában vesz részt nemzetközi ifjúsági versenyen, amelyre világranglista-helyezése alapján kapott meghívást egyedüliként hazánkból. A NAC Nyíregyháza versenyzői pedig az április első hétvégi magyar ifjúsági bajnokságra készülnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában