Hübner Nyíregyháza BS

2022.04.13. 09:12

A Cápák sikeres nyitány után újabb fontos lépést tehetnek

Lendületből meglehet a második is.

MK

Mokánszki Mátéékra nagy feladatok várnak a palánkok alatt

Fotó: Dodó Ferenc

Nincs megállás, a középszakasz alsóházi, szombati nyitánya után szerdán már a második fordulót rendezik. Ismét olyan találkozó következik a Hübner Nyíregyháza BS-nek, amit meg kellene nyernie ahhoz, hogy minél kevésbé legyen izgalmas a bajnokság befejezése. 

 

Minden variációra készülnek 

 

Az alapszakasz nyíregyházi meccsét a Cápák nyerték (83–74), az egy hónapja játszott paksi összecsapást az Atomerőmű (82–73). Az első találkozóból nehéz kiindulni, hiszen azóta több légióst és edzőt is cserélt a Tolna megyei gárda, a másodikból pedig talán azért nem lehet, mert a Paks sokkal nagyobb energiával játszott aznap – a Blue Sharks ezt nem engedheti meg hazai pályán a sereghajtó ellen. 


Az ASE jelenleg hat külföldi játékost foglalkoztat. Két amerikai kisembere közül Kendrick Brown (16.5, 4.6 gólpassz) veszélyesebb, valamint új színt vitt a játékba a rendkívüli méretei ellenére is mozgékony Shaquille Keith, aki a hétvégi, ZTE ellen elveszített mérkőzésen 30 pontig jutott. Legfontosabb játékosuk azonban a magyar válogatott Eilingsfeld János, aki a Hübner elleni második meccsen 26 pontot szerzett. 


– Viszonylag sima mérkőzésen szenvedtek vereséget Zalaegerszegen, bár a tartásukat mutatja, hogy visszajöttek húszpontos hátrányról – mondta Pethő Ákos, a Blue Sharks vezetőedzője. – Hat légióssal dolgoznak, valamelyiküknek mindig ki kell maradnia, legutóbb a litván játékosuk nem játszott. Mivel nem tudjuk, kikkel kell számolnunk, minden lehetőségre készülünk. 

 

A szombatira építhetnek 

 

– A Pécs elleni védekezést meg kellene tartanunk, illetve támadásban kiküszöbölni azokat a hibákat, amiket a harmadik negyedben elkövettünk – folytatta a tréner. 

– Nem szabad olyan sok labdát eladnunk, mint a Pécs ellen, hiszen a Paks is agresszívan védekezik és leindításokban erős. Fontos továbbá, hogy palánk alatt ne domináljanak, mint az utolsó előtti alapszakaszmeccsünkön. A csapat lelkileg jó állapotban van, fizikailag próbáltuk frissíteni a játékosokat, illetve az edzésterhelésből visszavenni. Bizakodva várom a mérkőzést. 
A találkozó 18 órakor kezdődik a Continental Arénában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában