Salakmotor

2022.04.16. 08:45

A nagyhalászi klub immáron bekerült a vaspapucsos világbajnokság vérkeringésébe

Fazekas Dennis tartalékként ott lehet a Grand Prix idei első fordulóján Muracsányban.

ML

Fazekas Dennis és Albók József is bizakodva várja az idei szezont, a szerdai edzésen készült felvételen a háttérben már látszanak a felállított reflektorok

Jövő vasárnap felbőgnek a motorok, kezdődik a szezon a Nagyhalászi Speedway Ringen. A salakmotorozás hazai fellegvára már készen áll a nyitóverseny, a MACEC Kupa rendezésére. A megszokott infrastrukturális fejlesztés idei nagy durranását a villanyfényes versenyek rendezéséhez szükséges oszlopok és reflektorok felállítása jelentette. Ez már megvan, jöhet az elektronikai rész, a bekötések, hogy minden rendben legyen. 


A jó időt kihasználva szerdán edzettek is a remek állapotú oválon. Debrecenből ruccant át Bárány Márk és a fiatal Lovas Zoltán, ugyancsak élt a lehetőséggel a nyíregyházi Stefáni Patrik, illetve a nagyhalászi klub első magyar bajnoka, Fazekas Dennis. 


Számára igen fontos volt a tréning, hiszen kapott egy vadonatúj Kowalsky-blokkot, ezt kellett megismernie, illetve megfelelően beállítani. A klub mindent biztosít Dennisnek, akinek csak a motorozásra kell figyelnie. 
 

A terveknek megfelelően 


– Minden a terveknek megfelelően halad, a pálya kiváló állapotban van és bízom benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak az első versenyünkre, a MACEC Kupára, amelyen hat nemzet motorosai indulnak – adott tájékoztatást Albók József, a nagyhalászi pálya tulajdonosa és a Nagyhalász Motorsportjáért Egyesület vezetője. – Előtte szombaton Goricanba megyünk, mert a hónap végén ott kezdődik a világbajnoki sorozat, a Grand Prix. A horvátok erre készülve rendeznek egy tesztversenyt, onnan a mezőny nagy része jön majd Nagyhalászba a másnapi MACEC Kupára. 


Gorican, azaz Muracsány a magyar–horvát határhoz nincs túl messze, Nagyhalásztól több mint ötszáz kilométerre található. A mintegy háromezer fős település pályája nem először látja vendégül a Grand Prix sorozat mezőnyét. És Dennis nem csak jövő szombaton, a tesztversenyen lesz ott. 


– Nagyszerű hír, hogy klubunk versenyzője, Fazekas Dennis is meghívást kapott a Grand Prix nyitányára, amelyen tartalékként számítanak rá a szervezők. Ennek természetesen nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá – tudatta a remek hírt Albók József. 
 

Dennis bizonyíthat 


Ez valóban nagy megtiszteltetés és visszajelzés arra, hogy a nagyhalászi klub és a pálya méltán került be a salakmotorozás immáron nem csak európai, hanem világbajnoki vérkeringésébe is. Remélhetőleg Dennis már jövő szombaton Muracsányban, majd másnap a nagyhalászi MACEC Kupán bizonyítani fog. ML 
 

A Legendák Tornája 2022 résztvevői
 

Aschenbrenner György „Asi”. Rali, kétszeres országos bajnok 
Csomós Miklós. Rali, bajnoki második 
Grózinger Zsolt. Drift, kétszeres pro országos bajnok 
Hadik András. Rali, négyszeres bajnok 
Harsányi Zoltán. Ralikrossz, nyolcszoros országos bajnok 
Kancsár Ferenc. Gokart, kétszeres Rotax Max-világbajnok 
Kárai Tamás. Ralikrossz, háromszoros autokrossz-Európa-bajnok, háromszoros rali­krossz országos bajnok 
Ifj. Kiss László. Ralikrossz, országos bajnok 
Kiss Norbert. Gyorsasági kamion. Háromszoros Európa-bajnok 
Kiss Pál Tamás. Pályautózás és rali­krossz. GP3 és Auto GP-futamgyőztes, rali­krossz-Eb-futam dobogós 
Kotán Péter. Ralikrossz, kilencszeres bajnok 
Spitzmüller Csaba „Spici”. Rali, országos bajnok 
Szabó Krisztián. Ralikrossz, autokrossz. Európa-bajnok, ralikrossz-Európa-bajnok, világbajnoki harmadik 
Talmácsi Gábor. Gyorsasági motorozás, világbajnok 
Turán Frigyes. Rali, Európa-bajnoki futamgyőztes 
Turi Tamás. Rali, országos bajnok 

Címkék#Nagyhalász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában