Szpari

2022.04.24. 09:00

A támadójátékon lesz a hangsúly a győri meccsen

A Rába-partiak deffenziv játékát mihamarabb szeretné feltörni a Szpari.

ML

Paku Roland (jobbra) is egykori csapata ellen játszik | Fotó: NSO.hu

Fotó: Bencsik Ádám

A második vonalbeli focimeccseken szinte mindig van legalább egy olyan játékos, aki korábbi csapata ellen meccsel. Így lesz ez vasárnap Győrben is, ahol a Szpari vizitál. A Rába-partiak keretében ott van Fodor Ferenc, Barna Szabolcs, aztán a kapus Fadgyas Tamás. Sőt, Vitális Milán is Nyíregyházán ­kezdett el focizni, előbb a Dávid SC-ben, majd a Nyírsuliban. 

A másik oldalon ott van Zamostny Balázs, Paku Roland, Novák Csanád, Pócsik Botond és Gengeliczki Gergő. Ami a legutóbbi fordulót illeti, a Szpari a hajrában mentett pontot a vendég Pécs ellen. A győriek Budafokon kaptak ki 2:0-ra. Érdekes, hogy a Klausz László irányította győriek idegenben eggyel több pontot (21) szereztek, mint házigazdaként. Szerdán kupaelődöntőt játszottak és 3–0-ra kikaptak a vendég Ferencvárostól. A vasárnapi ellenfelek novemberi meccsét a vendég győriek nyerték 1–0-ra. 

Létszámban megvannak 

– Jó hír, hogy több sérült a héten már csatlakozott társaikhoz, igaz még nincsenek tökéletes állapotban, de legalább létszámban megvagyunk – kezdte lapunk tájékoztatását Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. 

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, mert a Győr igen deffenzíven játszik, az őszi meccset végig támadtuk, ellenfelünk viszont két helyzetből egyet értékesített. Nagyon fontos lesz, hogy a támadójátékunk hatékony legyen és sikerüljön mihamarabb gólt szereznünk. Akkor esélyünk van a győzelemre – így Feczkó Tamás. 

Labdarúgás: NB I.

34. forduló, vasárnap, 17. Győr-Nyíregyháza Spartacus. ETO Stadion, v: Zimmermann (Varga, Máyer) További mérkőzések: Szolnok–III. Kerületi TVE, PMFC–Békéscsaba, Ajka–Budaörs, DVTK–Szentlőrinc, Csákvár–Szombathelyi Haladás, Vasas–Tiszakécske, Siófok–Dorog, Soroksár–Budafok. Hétfő: Kecskemét-Szeged (20.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában