Megyei Kézilabda Híradó

2022.04.05. 10:45

A tiszavasvári lányok a „forró” végjátékban mentettek pontot

A mögöttünk hagyott hétvége sem telt el utánpótlás mérkőzések nélkül, ahogy a felnőtt megyei női bajnokság is folytatódott.

Megyei női bajnokság

 

Balkányi ISE – Tiszavasvári SE 30:30 (14:15)

 

Parázs hangulatú mérkőzésen idegesen, sok hibával játszottak a csapatok. A tiszavasvári lányok a „forró” végjátékban mentettek pontot. Balkány több mint 45 percen keresztül „vészkapussal" játszott, míg Torkos Hanna sajnálatos, súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Gyors felépülést kívánunk neki – osztotta meg portálunkkal helyszíni tapasztalatait Hostisóczki Tamás versenybíró.


Legjobb góllövők: Gyuró Á. 9, Hruska Zs. és Kelemen G 7-7; illetve Lakatos E. 9, Papp S. 7

 

Motorcorp Fehérgyarmati VSE – Csenger VKC 29-26 (15-12)


A Fehérgyarmat-Csenger megyei női mérkőzésen a vendégcsapat 5 büntetőt hibázott. A hazaiak megérdemelt győzelmet arattak a Mátészalkán megrendezett találkozón – summázott Kocsmáros András versenybíró.

 

Utánpótlás bajnokság:

 

Újfehértó LU-14

 

Izgalmas mérkőzéseknek lehettünk tanúi, ahol 13-14 éves lányok mérték össze erejüket.

 

BUJI DSE – KISVÁRDA 10-22 (6-12)

 

A kisvárdai lányok remek csapatmunkával, és fegyelmezett játékkal, magabiztosan gyűjtötték be a két pontot a Buji DSE ellen. A vendégcsapatból a legeredményesebb játékos Bakó Gréta Hanna volt, aki 10 gólt szerezett.


SZERENCS VSE – BUJI DSE 13-16 (9-10)


A motiváltan és lelkesen pályára a Buji DSE 16-13-ra nyert a Szerencs VSE ellen. Az első játékrészben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Félidőben egy góllal vezettek a buji lányok. A második játékrészben sem adták egykönnyen magukat a mérkőző felek, egészen a 27. percig, a végjátékban ugyanis a bujiaknak jött ki jobban a lépés, így három góllal diadalmaskodtak.

 

KISVÁRDA – TISZALÖKI VSE 36-10 (17-4)


A mérkőzés nagy részében a hazaiaknál volt az előny, de a Tiszalöki VSE lányai minden erejüket összeszedve mentek előre.


A tabella 1. helyén a Kisvárda, a 2. helyen a Buji DSE és a 3. helyen a Vitka SE- Nyírbátor áll. A góllövő listát Bakó Gréta Hanna (Kisvárda) vezeti 29 góllal, majd Karácsony Sára (Vitka SE- Nyírbátor) 25 és Nagy Amanda (Buji DSE) 24 találattal követi – adott minden apró részletre kitérő összegzést portálunknak Molnár Nikoletta versenybíró.

 

FU-12 Nyírbátor

Érdekes mérkőzések, szép megoldások, remek egyéni teljesítmények. Külön felüdülést jelentett a Sárospatak-Kisvárda találkozó, ahol a két kiemelkedő csapat összecsapása igazi rangadó volt – tájékoztatta portálunkat Mócsán Katalin versenybíró.

 

LU-12 Kisvárda

 

Nagyon jó mérkőzéseket láthatott a szép számú közönség. Közel azonos képességű csapatok mérkőztek meg egymással a versenynapon – adott helyzetjelentést Mócsán Katalin.


LU-12 Nyíregyháza

 

Kissé mostoha körülmények (hideg terem, koszos-poros padló) között jó kedvvel, nagy lelkesedéssel vettek részt a csapatok a fordulóban. A csoportból magasan kiemelkedett a Borók Rita (a DVSC-vel EHF-kupa győztes volt játékosként) által pallérozott DSC-SI csapata. Ebben a szezonban először versenyző SZ.I.K.E. leányai tavaszra igen komoly fejlődésen mentek keresztül, de látszik, hogy még sok-sok munka vár rájuk – foglalta össze Hostisóczki Tamás versenybíró a nap eseményeit.


Szivacs KC - Hajdúnánás SK 24-20

Szabolcsi Ifjúsági KSE - Dombrádi Mobil DSE 8-29

Hajdúnánás SK Szatmár - Rákóczi SE Nagyecsed 25-11

KK Hajdúszoboszló - Debreceni SC-SI 7-29

Rákóczi SE Nagyecsed - Szabolcsi Ifjúsági KSE 22-6

Dombrádi Mobil DSE - KK Hajdúszoboszló 4-29

Debreceni SC-SI – Szivacs KC 22:4

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában