Hübner Nyíregyháza BS

2022.04.07. 09:40

Cápák: Tudják, miről szól a következő hat meccs

A csapatkapitány úgy érzi, a Cápák élesen várják a sorsdöntő középszakaszt.

MK

Bus Iván és társai tudják, hogy innentől nem fér bele sok hiba

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

A férfi kosárlabdázók élvonalbeli bajnokságában tovább nőtt a tét az alapszakasz zárultával. Az első öt csapat a felsőházban azért küzd, hogy minél jobb helyről kezdje a rájátszást, a második ötös a csoportja első három helyének valamelyikét akarja elérni, hogy bekerüljön a play-offba, míg az utolsó négy a bennmaradásért harcol. A Hübner Nyíregyháza BS utóbbi kategóriába került. 

 

Már az elején nagyot léphetnek 

 

A Cápák a következő egy hónapban kétszer-kétszer játszanak a Zalaegerszeggel, a Péccsel és a Pakssal. A kvartett első két helyezettje megmenekül, az utolsó kettő az egyik fél második győzelméig tartó párharcot (play-out) játszik egymással – a párviadal vesztese elveszíti a jogát az A csoportban indulásra. 


A tét tehát óriási, innentől nem nagyon fér bele hiba a Blue Sharkstól. 


– Természetesen az a célunk, hogy bennmaradjunk, és úgy, hogy kerüljük el a play-outot, mert nem akarjuk két meccsre bízni az egész szezon sorsát – fogalmazott Bus Iván csapatkapitány. – Örülök neki, hogy két hazai mérkőzéssel kezdünk, mert ha azokat megnyerjük, jó szituációba kerülünk. Persze, ha belebotlunk, akkor nehéz lesz idegenben javítani, de erre nem is akarunk gondolni. 


Az irányító hozzátette, annak is örül, hogy csak a harmadik meccsen találkoznak a ZTE-vel, mert szerinte az egerszegi csapat a legerősebb a három ellenfél közül. 

 

Átbeszélték a helyzetet 

 

– Az alapszakasz vége felé érzelmi hullámvasútra került a csapat azzal, hogy szoros vereségek után elköszöntünk a középházas álmoktól. Pakson a szezon egyik legrosszabb játékát hoztuk, kikaptunk itthon a Falcótól, majd jött a kupavereség, ami C. J. Bryce nélkül valamilyen szinten a realitás volt, de megviselte a csapatot – árulta el a játékos. – Ennek ellenére készen vagyunk fejben, mindenki tudja, miről szól a következő hat meccs. Rengeteget beszélünk játékostársaimmal, élesnek érzem magunkat és edzésen, egymás közötti játék során is úgy tűnik, hogy rendben leszünk! 

 

Kosárlabda

 

Az alsóház állása 

 

1. ZTE 26 9 17 2003-2103 0.67

2. Nyíregyháza 26 9 17 2185-2282 0.67

3. Pécs 26 8 18 2090-2266 0.65

4. Paks 26 7 19 2068-2184 0.63

 

A Blue Sharks programja 

 

04.09.: Nyíregyháza–Pécs 

04.13.: Nyíregyháza–Paks 

04.16.: ZTE–Nyíregyháza 

04.22.: Pécs–Nyíregyháza 

04.27.: Paks–Nyíregyháza 

04.30.: Nyíregyháza–ZTE 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában