Megyei I.

2022.04.29. 09:23

"Egy sivatagi púpos teve cirka 3 perc alatt közel 200 liter vizet bír meginni"

Több mint egy hónap után ismét hazai pályán játszik a Tarpa.

BB

A Balkány a Nagyhalász, míg a piros mezes Csenger a Nyírgyulaj ellen lép pályára hétvégén

Fotó: KM-archív

Múlt szombaton Nyírmeggyesen az egyik legfontosabb kérdésre megkaptuk a választ, a vendég Nyíregyháza II. győzelmével a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül megnyerte a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságot. Huszák Géza csapata szerdán Örökösföldön szépszámú közönsége előtt „letudta” a heti penzumot, Oláh duplájával sokáig vezettek, aztán a hajrában egalizált a vendég Nyírbátor. Így a hétvégére hét mérkőzés maradt a 26. fordulóból.

Szerdán nem csak a bajnok lépett pályára, hat gárda is Magyar Kupa-mérkőzést játszott a főtáblára jutásért. Az Újfehértó magabiztos játékkal múlta felül az Ibrányt. Piskóti Zsolt csapatára ráfért a siker, így önbizalommal telve utazhat a sereghajtó Gyulaháza otthonába. A téglási mérkőzés vesztese lemaradt az országos főtábláról, vasárnap a remek formában lévő Nagyecsed ellen vigasztalódhat Kiss Tamás alakulata. Győzelmükkel megerősítenék helyüket a dobogó alsó fokán, ehhez azonban lesz egy-két szava a Kósa-legénységnek. 

Szintén kupasikerrel a háta mögött várja a hétvégi összecsapást a Balkány, Hegyes Benjaminék a tavasszal repülőrajtot vevő, az utóbbi két meccsét azonban elveszítő Nagyhalászt fogadják Szakolyban. A kupától búcsúzó Csengerhez a Nyírgyulaj látogat. A hazaiak, ha rákapcsolnak, odaérhetnek még a dobogóra, míg a vendégek sikerük esetén stabilizálhatnák helyzetüket a tabellán. 

Három vereséget követően a múlt héten egy hetessel jelentkezett be újra az ezüstéremért a Vásárosnamény. A Harbula-alakulat ezúttal Kemecsére látogat, ahol bizony a hazaiaknak égetően szüksége van minden pontra. Március 19-én játszott utoljára hazai pályán a Tarpa, akkor döntetlenre végeztek a Nyírbátorral, szombaton a Mátészalka ellen lépnek ismét hazai közönségük előtt pályára. 

Két meccsel kevesebb 

Az egy ponttal alighanem ismét elégedettek lennének a Mándok elleni sikerrel három vesztes meccsét feledtető Mátészalka ellen. A hazaiak két meccsel kevesebbet játszottak riválisaiknál, ettől függetlenül igyekezniük kell, ha regnáló bajnokként nem akarnak nagy bajba kerülni. Bizony a kiesés szele a Nyírmeggyest is megcsaphatja, Mándokon összeszorított fogakkal kell küzdenie a pontokért.  

 

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 26. forduló, edzői várakozások (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Kemecse (12.)–Vásárosnamény (2.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Megpróbálunk megfelelően felkészülni, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. 

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Megtépázva érkezünk a hajrába, ahol csak akkor lehet esélyünk jó eredményt elérni, ha mindenki maradéktalanul elvégzi a feladatát. 

Tarpa (15.)–Mátészalka (4.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Hosszú szünet után, végre saját szurkolóink előtt játszhatunk. Jó pályán, egy jó ellenfél ellen egy nagyon jó mérkőzésben bízunk. 

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Tény, hogy hét nap alatt a harmadik mérkőzésünket fogjuk játszani. Tény, hogy fáradtak lesznek a srácok, de ez nem jogosít fel senkit sem arra, hogy ne adjon bele mindent és küzdjön, ameddig csak bír. Most kell megmutatniuk, mennyit ér nekik a címer a mez elején! 

Gyulaháza (16.)–Újfehértó (11.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nem vagyunk jobb helyzetben, mint múlt héten. Továbbra is rengeteg sérültünk és hiányzónk van, ennek ellenére megpróbálunk tisztességesen helytállni. 

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: –A hétközi kupasiker remélem úgy feldob minket, hogy a bajnokság végéig mar le sem esünk! Nagy szükségünk van a bajnokságban is a pontokra. Ehhez óriási alázattal és hatalmas motivációval kell pályára lépnünk, mert ezek a meccsek a legnehezebbek! 

Csenger (5.)–Nyírgyulaj (10.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Remélem, hogy a csapat kipiheni a hétközi kupameccs fáradalmait, és koncentráltan megszerezzük a három pontot.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Megpróbálunk a héten tisztességesen felkészülni, hiszen egy jó csapat otthonában lépünk pályára. Bízunk a pontszerzésben. 

Vasárnap

Ibrány (3.)–Nagyecsed (6.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Ismét egy rangadó vár ránk, véleményem szerint az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat látogat hozzánk. Ezt tavasszal több meccsen bizonyították is. De a mi csapatunkat is rendkívüli emberek és játékosok alkotják. Tudjuk, hogy férfias küzdelem vár ránk, de mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. 

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Rendkívül erős gárdához utazunk, amely sok jó játékossal rendelkezik, a bajnokságban remekül szerepel, ezért úgy gondolom, igazi rangadó vár ránk. Tudom, hogy az Ibrány is nagyon készül, remélem, sikerül izgalmas, színvonalas meccset játszani. 

Balkány (9.)–Nagyhalász (13.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A tavasszal nagyon bekezdett a Nagyhalász, Nagy Lali jól összerakta a csapatot, amihez gratulálok neki. Sokat kivett belőlünk a szerdai kupameccs, minden elismerésem a srácoké, hogy maroknyian sikerült a főtáblára jutnunk. Hogy mennyire tudtuk kipihenni a találkozó fáradalmait, az majd eldől a pályán. Mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot. 

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Egy sivatagi púpos teve cirka 3 perc alatt közel 200 liter vizet bír meginni, így biztosítva készletét a vándorútra. Aztán, ha ez a készlete kimerült, akkor újratölt.

Mándok (8.)–Nyírmeggyes (14.)

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – A hátralévő mérkőzéseken egyszerűen és hatékonyan kell játszanunk, ha a tabella első harmadában akarunk maradni. Kellenek a pontok és hazai pályán csakis a három lehet elfogadható. 

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Néhány forduló van már csak hátra, így minden lehetőséget meg kell ragadnunk a pontszerzésre. Sajnos nehezíti helyzetünket, hogy a szezon végéhez közeledve egyre több játékosnál jelentkeznek kisebb-nagyobb sérülések. Egyelőre kiszámíthatatlan, milyen kerettel tudunk elutazni a mérkőzésre, de mindent megteszünk a pontszerzés érdekében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában