Hübner Nyíregyháza BS

2022.04.27. 10:35

Felszabadultan kosarazhatnak a Cápák

Valós tét nélkül játsszák a szezonbeli utolsó idegenbeli mérkőzésüket.

MK

Minden bizonnyal Mokánszki Mátéra is nagy szerep hárul az utolsó két mérkőzésen

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

Az alsóházi középszakasz a Hübner Nyíregyháza BS tervei szerint alakult, mivel az újonc együttes nem csupán bennmaradt, hanem a play-out elkerülésével érte el célját, mindezt ráadásul már két fordulóval a bajnokság vége előtt biztosította. Az utolsó két mérkőzésnek így már nincs valós tétje, felszabadult örömkosárlabdát játszhatnak a Cápák. 

Szerdán az utolsó idegenbeli fellépésre utazik a Blue Sharks. A házigazda Paksnak már biztosan párharcot kell játszani a Péccsel a kiesés elkerüléséért, ugyanakkor a tolnaiak sem foghatják fel csupán gyakorlásként az összecsapást, hiszen a play-outban szinte biztosan pályaelőnyben játszhatnak, ha nyernek szerdán. 

A két gárda nyíregyházi középszakaszmeccsét az Atomerőmű nyerte meg hat ponttal. A körülmények miatt szerdán az ASE számít esélyesnek, de a nyíregyháziak sem veszik félvállról a találkozót. 

Nem akarnak kockáztatni 

– Már csak a házigazda számára van tétje a meccsnek, hiszen a play-out pályaelőnyéért játszik – mondta el Pethő Ákos vezetőedző. – Ennek ellenére maximális koncentrációval megyünk oda, hiszen nem ért még véget a bajnokság, nem engedhetjük meg az ellenfelekkel és magunkkal szemben sem, hogy ne figyeljünk oda. Vannak kisebb megbetegedések a csapatban, ők nem fognak játszani, nem akarunk kockáztatni. Aki pályára lép, attól maximális teljesítményt várhatok el. 

Mivel nem biztos, hogy az utolsó két forduló valós képet mutat, érdemes a középszakasz egyéni statisztikáiról már most mérleget vonni. 
A Cápák amerikai játékosa, C. J. Bryce abszolút kiemelkedett a mezőnyből, 23.5-ös átlaggal az alsóház legponterősebb játékosa, VAL-mutatóban is toronymagasan első (31.75), lepattanóban a második (9.5). Teljesítményéről sokat elmond, hogy a szezon talán legfontosabb meccsén, múlt pénteken Pécsen szerepelt a legeredményesebben (30 pont, 12 lepattanó, 43 VAL). A bennmaradás kiharcolásában kulcsszereplő volt Al’Lonzo Coleman (21.75 VAL, 6.5 lepattanó), aki labdaszerzésben első (2.25), míg Nigel Johnson pontban hatodik (17.25), gólpasszban harmadik (4). Bízunk benne, hogy a bajnokság végén a magyar játékosok is kiemelkedő számokat érnek el!  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában