Kézilabda

2022.04.28. 10:00

Gréta és Maja Szlovéniában triplázna a világbajnokságon

A juniorok kétszer már nyertek, harmadszorra is megpróbálják.

KM

Juhász Gréta és Mérai Maja

Fotó: KM-archív

Három leány utánpótlás-világversenyt is rendeznek a nyáron, a juniorok és az ifjúságiak vb-re, a debütáló serdülők pedig EYOF-ra készülhetnek. Tavaly a junior és ifjúsági leányválogatott is Európa-bajnoki aranyérmet ünnepelhetett, ráadásul úgy, hogy egyetlen mérkőzést sem vesztettek az útjuk során. Az idén az U20-as, illetve az U18-as világbajnokság vár rájuk. 

Ismét Celjében 

Az idősebbek két kontinensbajnoki siker után, köztük a Kisvárda Master Good SE két játékosával, Mérai Majával és Juhász Grétával, térhetnek vissza ismét Celjébe, hogy immár a világot is meghódítsák. Könnyű dolguk persze biztosan nem lesz, hiszen részint fejlődnek a riválisok is, részint pedig a korábbi évekkel szemben az idén már nem együtt Balatonbogláron, hanem az ország minden pontján, NB I.-es klubokban készül a csapat nagy része, vagyis kevesebb idő jut a közös munkára. A felkészülési mérkőzésen mutatott teljesítmény viszont egyelőre biztató, egyetlen rivális sem tudta igazán megszorítani ifj. Kiss Szilárd csapatát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában