Futsal

2022.04.06. 09:19

Hat góllal már a hatodik a Nyírgyulaj

Izgalmas hajrában értékes győzelem az Aramis vendégeként.

ML

Valerij Vlasovics is a kapuba talált

Fotó: Pusztai Sándor

A győzelem már szinte biztos bennmaradást jelent, de vereség esetén sincs vész. Így indultak neki hétfőn az Aramis elleni idegenbeli meccsnek a nyírgyulaji futsalosok. Az élvonal alsóházában az élen álló fővárosiak az alapszakaszban mindkétszer legyőzték a mieinket. 

 

Hazai találattal indult 

 

Hétfőn enyhe mezőnyfölényben kezdtek a hazaiak és vezetéshez is jutottak. Nem sokáig örülhettek, mert Nagy Bence a futsalban távolinak nevezhető lövéssel egyenlített. Nem sokkal később a hazai hatoson belül elcsent egy labdát, elhúzta a kapus mellett, majd vezetéshez juttatta csapatát. Sajnos hamarosan egyenlítettek a vendéglátók, sőt nem sokkal később fordult a kocka, és ők mehettek előnnyel a szünetre. A folytatást jobban kezdte az Aramis, és újabb gólt szerezve növelte az előnyét. Alig később Csoma piros lapot kapott. Aztán Szerhii Lapa közelről mellel sodorta a labdát a kapuba.

Valerij Vlasovics is a kapuba talált 
Forrás: KM/archív

Támadásban maradtak a mieink, a levegőben lógott az egyenlítés, majd a hajrához közeledve Lapa le is hozta az egált a pályára. És még nem volt vége, mert Szöcs László forintos labdáját Valerij Vlasovics közelről értékesítette. A vészkapussal kockáztató hazaiak az utolsó előtti percben egyenlítettek.

 

Bence nagy gólja 

 

Ám jött a slusszpoén, mert a gyulajiak Bencéje legnagyobb gólját ívelte a saját kapuja elől az üresen maradt hazaiba. A mieink így visszavágtak a hazai 7–6-os és a januári, budaörsi 5–2-es vereségért és az alsóház élére ugrottak, összesítésben a hatodikra.
 

Futsal: NB I. 

 

Alsóház, 5. forduló 

Aramis–Nyírgyulaj 5–6 (3–2) 

Budaörs, 100 néző, v.: Kubicsek, Vass. Nyírgyulaj: Petró – Szöcs, Vlasovics, Csoma, Lapa. Csere: Nagy, Szabó, Orosz, Krajnyák, Pataki, Nagy B., Tóth, Domokos, Hoksz. Megbízott edző: Csoma Alpár. 

Gól: Bognár (6., 19.), Vattamány (19.,23.), Büki (39), illetve Nagy B. (9., 15., 40.), Lapa (29., 36.), Vlasovics (38.).Kiállítva: Csoma (24.) 


TFSE–Kistarcsa 5–3 (3–1) 


Az alsóház állása 

1. Nyírgyulaj 5 4 1 – 42-19 15

2. Aramis 5 3 – 2 25-23 13

3. Kecskemét 4 2 – 2 13-9 12

4. TFSE 5 2 1 2 16-19 8

5. Kistarcsa 5 – – 5 15-37 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában