NB III.

2022.04.13. 09:23

Hétközi fordulót rendeznek a harmadosztályú bajnokságban

Szerdán gyarapítanák a pontjaikat.

MK

A kék mezes sényőiek négygólos győzelem után várják a folytatást

Fotó: Békés Megyei Hírlap

Az NB III.-as csapatok nem sok pihenőt kaptak, hiszen a vasárnapi bajnoki után szerdán újabb fordulót rendeznek. Míg a Sényő esetében abban bízhatunk, hogy tart a lendület, addig a Kisvárda II.-nek azért lehet jó a hétközi meccs, mert azonnal lehetősége van javítani a botlást.

 
A Sényő-Carnifex FC épp azt a Füzesgyarmatot fogadja, amelyik néhány napja 2–0-ra legyőzte a várdaiakat. Mint legutóbbi beharangozónkban írtuk, a Békés megyeiek csupán hatszor szenvedtek vereséget a bajnokságban, ám 14 döntetlenjük miatt csak tizedikek. 

 

Változtak ősz óta 

 

– A Füzesgyarmat kiszámíthatatlan csapat, a játékereje sokkal jobb attól, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat – szögezte le Imrő László, a Sényő edzője. – Az eredményeikből láthatjuk, hogy képesek bárkit megverni, ugyanakkor nem várt rosszabb eredményt is érhetnek el bárki ellen. Kemény meccs lesz, viszont sok újdonságot nem tudnak mutatni, mert ismerjük őket. 


A Kisvárda II. ugyancsak hazai pályán játszik a 12. Egerrel. A két csapat őszi meccsét 3–0-ra megnyerték a szabolcsiak, ám Kocsis János edző szerint abból a találkozóból már nem lehet kiindulni. 


– Edzőváltás volt náluk, látszik, hogy a tavaszi csapatuk nem olyan, mint az őszi volt – mondta el a tréner. – Stabil, ötvédős rendszerben játszanak, tavasszal kilencből hat mérkőzésen gólt sem kaptak. Biztosan nehéz dolgunk lesz. Érdekesség, hogy két-háromnaponta meccs van, az NB III.-ban ez nem szokványos. Bízom abban, hogy a mieink jobban bírják a sorozatterhelést, hamarabb regenerálódnak, és itthon sikerül megszerezni a három pontot.

 

Labdarúgás: NB III.

 

Keleti csoport, 30. forduló, szerda, 16. Kisvárda II.–Eger, Kisvárda, v.: Tóth (Szabó, Molnár). Sényő-Carnifex FC–Füzesgyarmat, Sényő, v.: Virág (Punyi, Bencze).

További mérkőzések: Újpest II.–DVTK II., Putnok–Békéscsaba II., Jászberény–Kazincbarcika, DEAC–Hajdúszoboszló, BKV Előre–Tiszaújváros, SBTC–Tállya, Törökszentmiklós–DVSC II., Hidasnémeti–Tiszafüred.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában