Kézilabda

2022.04.13. 09:43

Két városban pattogott a szivacslabda

A Vitka SE öt, a Rejtett Kincsek három csapattal versenyzett.

KM

Cél a játék és az örömszerzés

Fotó: Dodó Ferenc

Két helyszínen, a nyíregyházi Continental Arénában és a kisvárdai Szent László-gimnázium tornacsarnokában (itt hivatalosan a Borsod megyei szövetség volt a rendező) folytatódtak vasárnap a Kezdődobás elnevezésű országos program megyei versenyei. A két városban közel hetven U8-as és U9-es csapat lépett pályára, több mint 300 gyermek foghatott a kezébe szivacskézilabdát és mélyülhetett el a sportág alapjainak megismerésében. A lányok és a fiúk – a remek szervezésnek köszönhetően – rengeteget mozogtak, mosolyogtak, passzoltak, kapura dobtak, no meg élvezték a játék és a mozgás örömét. 

 

A vásárosnaményi Vitka SE öt csapattal vett részt a nyíregyházi versenyen. Mint azt az egyesület utánpótlás szakmai igazgatója lapunknak elmondta, a gyerekek a nap minden percét élvezték, sőt a gyermeküket elkísérő szülők szurkolás közben „vörösre tapsolták” a tenyerüket. 

 

– Sok ügyes gyereket láttam az ellenfelek csapataiban is, biztos vagyok benne, hogy sokukkal még később is találkozni fogunk. A Kezdődobás program célja az örömszerzés, a tanulás és a játék. Hivatalos végeredménye nincs a meccseknek, ebben a korban még sokadlagos az eredmény. A legfontosabb, hogy a gyerek megszeresse a sportágat, és legközelebb is akarjon jönni edzésre, versenyre – summázott Hanufer Sándor. 

 

Megmaradjon a sportágnak! 

 

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület huszonhárom játékossal, két lány- és egy fiúcsapattal utazott el a kisvárdai fordulóra, ahol összesen hat meccset játszottak. 

– Jó látni a sok-sok tehetséges fiatalt. Azt csak remélni lehet, hogy ők hosszabb távon is a sportágban maradnak – fogalmazott Tarnavölgyi Gergely, a Rejtett Kincsek Down Egyesület edzője.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában