NB I.

2022.04.02. 11:24

„Kifrissülve” indultak Fehérvárra a kisvárdai focisták

Bíznak a sikeres taktikában, sajnos, Mesanovics és Prenga hiányozni fog.

ML

Claudiu Bumbáék (10) az edzéseken a Fehérvár elleni taktikát is gyakorolták | Fotó: Ombódi Tamás

Az benne volt a pakliban, hogy a két csapat között három hely és tizenhárom pont lesz a különbség. Ám azt kevesen gondolták volna az élvonalbeli focibajnokság nyitánya előtt, hogy a harmadik a Kisvárda Master Good lesz, a hatodik pedig a Mol Fehérvár. Márpedig ez a helyzet, és szombaton a sóstói stadionban találkoznak a csapatok. A korábbi két meccsen előbb a fehérváriak, majd a mieink nyertek 2–1-re. 


– Azt mondom, hogy összességében rendben vagyunk – indította a beharangozó beszélgetést Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ezt a két hetet sikerült jól kihasználnunk, a játékosokat „kifrissítettük”. A fizikai állapottal nincs gond, a hangsúlyt a dinamikára fektettük, hogy a hajrára, az utolsó nyolc meccsre rendben legyünk. 
– Az adatok alapján ez sikerült, így nagy reményekkel vágunk neki a hátralévő találkozóknak. 

 

Az első a saját játék 

 

– Lehet, hogy kissé furcsán hangzik, de én örültem annak, hogy a Vidi ismét nyert, hiszen egyszer minden véget ér. Így legalább nem ellenünk szakadhatott volna meg. Bízom a frissességünkben és abban, hogy becsületesen felkészültünk az ellenfélből. Ismerjük azt a játékrendszert, amit alkalmaznak, és megpróbálunk az ellen minél hatékonyabban futballozni. Soha nem szeretnénk feladni a saját játékunkat, de számít az is, hogy az ellenfél mit futballozik. Reméljük, hogy a mi taktikánk sikeresebb lesz, mint a fehérváriaké – így Erős Gábor. 


A szakvezető azt is elmondta, hogy a szokásos tesztelés rendben volt. Sajnos Jasmin Mesanovics eltiltás miatt nem játszhat. Herdi Prenga az albán válogatottban készült, sajnos szerdán kisebb sérüléssel érkezett vissza Kisvárdára, így ő sem léphet pályára a szombati találkozón. 
A csapat pénteken délelőtt még hazai környezetben tréningezett, a közös ebéd után pedig irány a Dunántúl. A szállás Csákváron volt, szombaton innen indulnak a mieink Székesfehérvárra, ahonnan remélhetőleg pontosan térnek majd haza. 

 

Labdarúgás: NB I., 26. forduló

Mezőkövesd–Gyirmót
Szombat 
Debrecen–ZTE 14.45 
Fehérvár FC–Kisvárda Master Good 17 
Budapest Honvéd–Paks 19.30 
Vasárnap 
Újpest–MTK Budapest 14.30 
Puskás Akadémia–Ferencváros 17 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában