Nyíregyháza

2022.04.14. 11:30

Kiss Norbi nem kamionnal nyomja a RabócsiRingen

A háromszoros Európa-bajnok is nagyon várja a RabócsiRingen a hétfői Legendák Tornáját.

ML

Az elmúlt évben Kiss Norbert bemutatózott a máriapócsi pályán

Fotó: RabócsiRing

Eseményekben gazdag időszakon van túl és az előtt áll Kiss Norbert. A háromszoros kamionos Európa-bajnok március derekán elkezdte az idei szezont. Egyelőre szimulátorral. Az idén 5 fordulós az ETRC által szervezett digitális versenykamion-bajnokság. 


A kamionversenyzők az általuk választott szimulátoron az „Assetto Corsa” játékplatformon versenyeznek. Minden induló azonos kódolási felépítésű versenykamionnal száll csatába, azonban a versenyzők néhány egyedi módosítást elvégezhetnek a versenykamionjukon. 

 

Szimulátorral is az élen 

 

A szabályok és a szabályozás a valódi FIA ETRC-n alapul, a virtuális versenyeket pedig a pálya hivatalos DMSB-engedéllyel rendelkező pályabírói felügyelik. 

 

Az eddigi két verseny után Norbi az élen áll 252 ponttal a spanyol Enrique Marcos (221) és a német Vlantin Knechtel (201) előtt.

 
Ami az igazi versenyzést illeti, a kamionos Európa-bajnokság az idén nyolcfordulós, a nyitány májusban az olaszországi Mesanóban lesz.

 
Pénteken pedig ünnepelhetett, hiszen a pandémiás időszak után az MNASZ végre átadhatta a tavalyi és tavalyelőtti szezonban az év autóversenyzőjének és az év csapatának díjait. Az első kettő Kiss Norbi, a második kettőt Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője vehette át. A digitális bajnokságban április 15-én jön a Donington Park, húsvét hétfőjén pedig a máriapócsi RabócsiRingen lesz fellépése Kiss Norbinak, mégpedig a Legendák Tornáján. 


Ezen a magyar autó-motor sport tizenhat kiválósága – világbajnokok, Európa-bajnokok – szinkronpályán verseng majd egymással. Raliautóval és gokarttal az idő lesz az ellenfelük, míg driftautóval a pontozás fog dönteni. 


Kiss Norbi tavaly a Rally Hungary prológján már bemutatózott a RabócsiRingen. Az első próbával aligha lehet gondja a remek pilótának, hiszen hosszú éveken át pályaautózott különféle sorozatokban és szerzett bajnoki címeket. A másik két szakág már nagyobb kihívást jelenthet a háromszoros kontinensbajnoknak. 

 

Kihozni, amit lehet 

 

– Nagyon örülök annak, hogy gondoltak rám és meghívtak, így részese lehetek ennek a jótékonysági célból meghirdetett különleges versengésnek – kezdte érdeklődésünkre Kiss Norbert. 

 

– Ami a gokartozást illeti, már gokartoztam, a driftelést pedig egyszer kipróbáltam, így ezekben nem vagyok tapasztalt. Különösebb cél nem igazán fog vezérelni, elsősorban az, hogy érezzük jól magunkat. 


– Nyilván azért nem fogok lassan menni, hanem megpróbálom nyomni és kihozni belőle azt, amit lehet. A máriapócsi pálya tetszik, hangulatos a környezete, a pálya vonalvezetése és minősége jó – így Kiss Norbert. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában