Ökölvívás

2022.04.21. 09:07

Ricsi értékes bronzot bunyózott Helsinkiben

Válogatott ökölvívónk végre ismét ringbe szállhatott.

KM

Fotó: PA

Nem indult jól az idei esztendő Kovács Richárd számára. A nyíregyházi Big Boxing válogatott kiválóságát is megtámadta a Covid, így nem indulhatott címvédőként az először pénzdíjas Bocskai-emlékversenyen. 
A betegség miatt edzéseket kellett kihagynia, majd amikor lehetett, ismét munkába állt. Tagja volt annak a válogatottnak, amelyik húsvét előtt részt vett Helsinkiben a rangos és negyvenedik alkalommal kiírt Gii Bee Tornán. Nagy Lajos tanítványa az első körben a német Mert Caliskan ellen szoros mérkőzésen győzött. Azt követően biztosan nyert a finn Santeri Kemppainen ellen. Az elődöntőben pedig az Ázsia-bajnok, tokiói olimpikon, a tádzsik Bahodur Uszmonov ellen léphetett ringbe. 
A két technikás ökölvívó a nap egyik legjobb mérkőzését vívta, és Ricsi többször is eltalálta a képzett tádzsikot, de végül Uszmonov nyert, így Ricsi bronzéremmel zárt. 
– Egy nagyon eredményes ellenféllel szemben maradtam alul, szoros mérkőzésen! Mindenből tanulunk, megyünk tovább! Nagyon hasznos verseny volt számomra – nyilatkozta Ricsi.

 

Borítókép: Ricsi (kékben) számára hasznos volt a torna | Fotó: archív

Címkék#box

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában