Ökölvívás

2022.05.25. 09:46

A Bánki bunyósa arany­éremmel tért haza Franciaországból

Milán a fináléban háromszor számoltatott ellenfelére.

ML

Milán remekül bunyózott

Fotó: klub

Miként arról már beszámoltunk, remekeltek a magyar fiatalok a közelmúltban rendezett franciaországi Gymnasiadén, a középiskolások világjátékán. Az úszók vitték a prímet, de az ökölvívók is szereztek két elsőséget. 

Három meccse volt 

Az egyik aranyérem az ­NYVSC kiválósága, Petrimán Milán nyakába került, aki a 67 kilósok között állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 
– Nagyon jó volt a verseny, és jól is ment a bunyó – kezdte érdeklődésünkre Nagy Lajos tanítványa, aki a Bánki Donát-szakközépiskola diákja. 

– Három mérkőzésem volt, kezdésnek egy ukrán srác ellen léptem szorítóba. Jó és szoros meccs volt, végigment, és az én kezem emelték a magasba. Az elődöntőben egy török versenyző következett. Nagyon hajtós srác volt, jött előre rendületlenül, de sikerült kibokszolgatni, pontosan tudtam kontrázni. 

Az első menetben eldöntötte 

– A döntőben egy örmény bunyós hasonló stílust választott, jött előre, ültek a kontráim, de időnként én is beleálltam. Háromszor kellett rászámolni, az utolsónál egy bal egyenes, jobb horog, bal horog kombináció volt a nyerő, mindhárom ütés tiszta volt. Újra rászámoltak, és az első menetben vége lett a meccsnek. 

– A hangulat remek volt, mi egy hatalmas kemping házaiban voltunk több sportág képviselőivel, voltak röpisek, meg breakesek. Nem csak magyarok voltak a házakban, jól éreztük magunkat – tette még hozzá Milán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában