Vívás

2022.05.26. 08:37

A fővárosban villant a nyíregyháziak pengéje (fotók)

KM

Az ÉVISZ DSE ifjú párbajtőrözői és vezetőedzőjük, Ferenczi Brigitta

Fotó: Egyesület

Múlt hétvégén Budapesten rendezték meg a Diákolimpia országos döntőjét, ahol az ÉVISZ DSE vívószakosztály ifjú tőrözői és párbajtőrözői képviselték iskolájukat és Nyíregyházát. 

A két versenynapon először Madura János (Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) tőrözőnk fantasztikus teljesítménnyel a Diákolimpia legjobb 8 tőrözője közé került. Szombaton a párbajtőr fegyvernemben erős mezőnyben küzdve szép teljesítményt nyújtva Bonyhai Lénárd, Bonyhai Mirtill (Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola), valamint Lévai Lehel (Arany János Gimnázium Általános Iskola és Kollégium), akik csoportjukból továbbjutottak, de az egyenes kiesési szakaszban legyőzőre találtak. 

A nap legjobb eredményeit a legfiatalabb párbajtőrözőink hozták: Százvai Ábel (Jókai Mór Református Általános Iskola) és Zentai Ádám (Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola) a legjobb nyolc közé jutott, míg Fábián Lilla Flóra (Jókai Mór Református Általános Iskola) és ikertestvére, Fábián Áron Zalán egyaránt ezüstérmet szerzett. 

Fotók: ÉVISZ DSE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában