Nyíregyházi Sportcentrum

2022.05.24. 10:02

Bianka ezüstje és bronzai

Az Arany kilencedikese öt számban indult a franciaországi Gymnasiadén.

ML

Barna Bianka a medálokkal

Fotó: Mán László

Középiskolások világjátéka, azaz Gymnasiade. Majd fél évszázada rendezték az elsőt, legutóbb négy esztendeje Marokkó volt a házigazda. Az eredetileg 2020-ra tervezett kínai esemény a járványhelyzet miatt elmaradt, a közelmúltban viszont 85 fős küldöttséggel vett részt a magyar csapat a május 14–22. között Franciaországban rendezett találkozón. 

A mieink – a műsoron szereplő húszból – tíz sportágban indultak el az összesen 69 ország 3662 versenyzőjét felvonultató, szombaton befejeződött viadalon, és 22 arany-, 12 ezüst- és 18 bronzérmet nyertek. 

Az úszók vitték a prímet, 35 dobogós helyezést gyűjtöttek, és ebből 19 alkalommal elsőként végeztek. Az indulók között volt Barna Bianka Dorottya, aki három medállal tért haza. 

Barna Bianka a medálokkal
Forrás: Mán László


A Nyíregyházi Sportcentrum kiválóságát a hétfői sajtótájékoztatón Kőhalmi Richárd, a sportcentrum ügyvezetője virágcsokorral köszöntötte, majd méltatta teljesítményét. 

Nyílt medencében úsztak 

Ezt követően Urbin Tamás, a sportcentrum úszóinak szak­ágvezetője, edzője elmondta, hogy bár Bianka fő száma a mellúszás, vegyesen és pillangóban is remekelt, mindkét számában egyéni rekorddal állhatott dobogóra. Bianka a legfiatalabbak közé tartozik, mert a 2004–2006-os korosztály tagjai versenyeztek. A verseny nyílt medencében volt, és az időjárás néha közbeszólt. Bianka végül öt számban indult, 50, 100 és 200 mellen, illetve 400 vegyesen és 200 pillangón. Vegyesen szerzett ezüstérmet, 200 pillangón és mellen pedig bronzot. 

Hasznos tapasztalatok 

– Természetesen nagyon örülök annak, hogy ott lehettem a versenyen. Úgy vélem, sok tapasztalattal lettem gazdagabb, ami a jövőben is hasznomra válhat. Láthattam, hogy miként edzenek, készülnek a más országbeliek – tette hozzá Bianka, aki az Arany János Gimnázium és Általános Iskola kilencedikese. 

Bianka nagy menetelésbe kezdett, hiszen közeleg az ifi országos bajnokság, majd az ifi Európa-bajnokság. Kihívásokban nem lesz hiány. 
Visszatérve a versenyre és az Aranyra, a még az iskolához kötődő, de már a Vasasban úszó Cserfalvi Olaf három aranyérmet is szerzett, öregbítve a tanintézmény hírnevét. És volt még egy aranyérmesünk, mégpedig az ökölvívó Petrimán Milán.  
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában