Csenger

2022.05.26. 13:32

Ezzel valóra vált a csengeri fiatalember álma

Bartha Balázsnak bizony van oka az örömre: Az NB I.-ben folytathatja pályafutását a fiatal focista.

Forrás: haromhatar.hu

Az ember életében a legörömtelibb pillanatok közé tartozik, ha megvalósulhat az álma . Egy 17 éves csengeri fiatalember,  amellett, hogy nagyon becsületesen, lelkiismeretesen tette eddig is a dolgát, jó fél évvel ezelőtt még maga sem hitte volna, hogy mekkorát fordulhat vele a világ - olvasható a haromhatar.hu oldalon.

- Amióta az eszemet tudom, a mi családunkban szinte minden a foci körül forgott - mondta el Balázs édesanyja, Csorvási Beáta. - Édesapám, Csorvási Barnabás, akit mindenki csak „Kuki” becenéven ismert Csengerben, megyeszerte ismert, kiváló labdarúgó volt, egy nagy csengeri generációnak, egy igazi kis helyi „aranycsapatnak” volt a tagja. 

- Balázs fiam, onnantól, hogy pici gyermekként először belerúgott a labdába, soha többé nem volt hajlandó abbahagyni, egy életre szóló barátságot kötött a focival. Nagyon sokszor lehettünk rá büszkék, a párom, Szabó Gusztáv, aki természetesen szintén futballozott egykor a Tiszabecs csapatában, nagy türelemmel, odafigyeléssel egyengette Balázs útját. Rendkívüli boldogság számunkra, hogy utánpótlás válogatott szinten is felfigyeltek rá, és leigazolta őt az NB. I.-es veszprémi futsal csapat. Nekünk az ő sikere, boldogulása a legfontosabb világon. Mint édesanyának, azért egy kicsit összeszorul a szívem, hogy el kell őt engednem, fogom még a könnyeimet nyelni, mert nagyon, de nagyon fog hiányozni…

- Életem legnagyobb vágyainak egyike vált most valóra, és mindent megteszek annak érdekében, hogy megfelelően tudjak élni a lehetőséggel, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenki számára adatik meg egy ilyen esély - mondta Bartha Balázs.

- Szeretnék a drága nagypapám méltó utódja lenni a pályán, és bizonyítani önmagamnak és mindenkinek, aki eddig is rengeteget segítette a pályafutásomat. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy sok minden rajtam múlik. Az esélyt megkaptam rá, amit talán egy picit saját magamnak is köszönhetek.

- A következő tanévben végzős leszek a gimnáziumban, Csengerben szeretném letenni az érettségit, hiszen kedvelem az iskolámat, pedagógusaimat, diáktársaimat.

- Minden nagyon szimpatikus volt számomra Veszprémben, rendkívül korrektek voltak velem szemben a csapatvezetők, szakemberek, leendő csapattársak. A város is nagyon tetszik. Ígérem, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy becsülettel képviseljem Szatmárt a Dunántúlon, hogy azt mondhassák majd rólam, hogy érdemes volt ezt a csengeri srácot idehozni.

- Nagyon hálás vagyok és köszönök mindent édesanyámnak, nevelőapámnak, családtagjaimnak, csapattársaimnak, eddigi edzőimnek, s kiemelten Szilágyi Sándornak, aki nélkül, nem hinném, hogy idáig juthattam volna!

Hajrá Csenger ! Hajrá Veszprém !

Forrás: haromhatar.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában