Fatum-Nyíregyháza

2022.05.26. 07:54

Fatum: Új csapatot épít a görög mester

Újabb alapember távozását jelentette be a Fatum-Nyíregyháza.

KM

Ralica Vaszileva három szezont töltött Nyíregyházán

Fotó: KM-archív

A Fatum-Nyíregyháza új vezetőedzővel és nagyban megváltozó játékoskerettel vág neki a következő idénynek. Korábban nyilvánossá vált, hogy a szezont a csapat kispadján befejező Szasa Nedeljkovics nem marad a klubnál, hétfőn pedig az is kiderült, hogy a továbbiakban Leonidasz Gaitanakisz irányítja az együttest. A görög tréner többször is dolgozott már Magyarországon, legutóbb a mögöttünk hagyott bajnokság utolsó két hónapjában a DVTK vezetőedzőjeként. 
 

– Meglepődtem, amikor megkerestek a Nyíregyházától – idézi a klub honlapja az új vezetőedzőt. 

– Ahogy befejeződött a bajnokság, érdeklődtek, hogy mit szólnék a közös munkához. Tetszett az ötlet, és megtisztelőnek tartom, hogy rám gondoltak. Nagyon szeretem Magyarországot, örömmel dolgozok itt, így gyorsan megállapodtunk. 

A szakembernek lényegében teljesen új társaságot kell csapattá formálnia. Szerződést hosszabbított Tóth Fruzsina, Genesis Francesco, Lászlop Alexandra és Cicic Marija, ugyanakkor számos alapember távozik, mint kiderült, Ralica Vaszileva is. 

A bolgár játékos három szezont töltött Nyíregyházán, ez idő alatt egy-egy bajnoki címmel és Magyar Kupa-arannyal, valamint egy kupaezüsttel gazdagodott. Az előző szezonban ő volt a Fatum csapatkapitánya és egyik legponterősebb játékosa. 

Befogadták, marasztalták 

– Az elmúlt években kevésbé változott a keret az együttesnél, most viszont egy új csapatot kell összerakni, új játékosokkal, új kerettel kell dolgozni. A Fatum-Nyíregyházának meg kell találnia az új utat, hogy ismét eredményes legyen, és visszakerüljön az élre. Lépésről lépésre kell haladnunk, de hiszem, hogy elkötelezett munkával, a csapaton belüli egészséges versenyhelyzettel és jó közösséggel versenyképesek leszünk. Szeretném, hogy meccsről meccsre fejlődjünk, legyen a csapat egyre jobb. Fontos lesz az is, hogy az öltözőben megfelelő legyen a légkör. Jelenleg a keret kialakítása zajlik, sok pozitív visszajelzést kapok ezzel kapcsolatban, így optimista vagyok – tette hozzá a vezetőedző. 

További hír, hogy szerződést kapott Viktorija Nikolajcsuk. A 22 éves ukrán liberó a háború elől menekült április elején, a klub befogadta és az együttessel készülhetett. Többszörös felnőtt és korosztályos válogatott az ukrán bajnokságban posztján a második legjobb volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában