Hübner Nyíregyháza BS

2022.05.24. 09:46

Folytatódik a megkezdett munka a Cápáknál

Pethő Ákos marad a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője.

MK

Sikeres volt Pethő Ákos első szezonja vezetőedzőként

Fotó: KM-archív

Ahogy az lenni szokott a profi sportkluboknál, a pályán hiába fejeződött be a munka, a háttérben talán ekkor vannak a legnagyobb feladatok. A vezetők több hónappal a következő idény rajtja előtt azon dolgoznak, hogy minél erősebb csapatot állítsanak össze. Így van ez a Hübner Nyíregyháza BS-nél, melynél az elmúlt napokban már bejelentették Bazsó ­Brúnó és Mokánszki Máté szerződéshosszabbítását, hétfőn pedig az is hivatalossá vált, hogy a klub Pethő Ákossal képzeli el a következő idényt. 

A nyíregyházi szakember utánpótlásedzőként klub- és válogatottszinten is nagy sikereket ért el, az Albánál a felnőttcsapat másodedzőjeként is dolgozott, majd négy fehérvári évet követően tavaly nyáron tért haza, hogy pályafutása során először felnőttgárdát irányítson. 

A Cápák a 37 éves edző irányításával újoncként nagy bravúrt elérve kvalifikálták magukat a Magyar Kupa nyolcas döntőjére, az élvonalbeli bajnokságban pedig elérték fő céljukat, vagyis benn maradtak az élvonalban. Mindezt play-out nélkül valósította meg a Hübner, amely a 11. helyen zárva három csapatot is megelőzött. 

Németországban járt 

– Nem kellett sokat gon­dolkodnom a szerződéshosszabbításon – mondta ­Pethő Ákos. – Szerettem volna hazajönni, amire tavaly jó lehetőség nyílt, remek körülmények között dolgozhatunk, a rendelkezésre álló játé­koskeret nagy részét ismertem, tudtam, hogy rendben lesz. A légiósokat jól választottuk ki, jó társaságot alkottak a magyar maggal. Ezt szeretnénk megismételni. Nagyon örülök, hogy a játékosok között is vannak olyanok, akik maradnak, mert szerettem velük együtt dolgozni. Várom a következő szezont! 

A tréner a szezon befejezése óta szakmailag is képzi magát, ennek is része volt egy németországi villámlátogatás, mely során megtekintette a Jakab Mátét foglalkoztató Brose Bamberg negyeddöntős mérkőzését. A nyíregyházi másodedző együttese sajnos simán kikapott a jóval esélyesebb Alba Berlintől, így 3–0-s összesítéssel elveszítette a párharcot. 

A háttérben folytatódik a munka, ezekben a hetekben a játékoskiválasztáson és a tárgyalásokon van a hangsúly. A klub első feladatként a magyar mag összeállítását igyekszik elvégezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában