Máriapócs

2022.05.27. 11:30

Ismét a ralikrosszozóké a RabócsiRing

Pünkösdkor jön az izgalmakat ígérő Keviép RX Fesztivál.

KM

Kárai Tamás mögött a második lengyel Zbigniew Staniszewski

Fotó: Mán László

A drift után ismét ralikrossz szerepel a máriapócsi RabócsiRing programján. A hagyományos pünkösdi viadal a Keviép Rallycross Fesztivál elnevezéssel bír, és az országos bajnokság mellett a Közép-európai Zóna Bajnokság futamát is jelenti. 

Izgalmas csatározások 

A magyar mezőny legjobbjai is indultak az elmúlt hétvégén Nyírádon az Európa-bajnoki sorozat nyitányán. A RabócsiRingen legtöbbször nagyot autózó és a SuperCars-kategóriában magyar bajnoki címvédő Kárai Tamás (Audi A1) a nyolcadik helyen végzett az RX1-ben. Ugyanitt Mózer Márk (Peugeot 208) a tizenkettedik, ifj. Kiss László (Peugeot 208) a tizenharmadik, Koncseg Zoltán (Audi A1)a tizenhatodik, míg Mózer Attila (Ford Fiesta) a tizennyolcadik helyen zárt. Az RX2-ben Szíjj Zsolt (Audi A1) a hatodik, Répási Róbert (Skoda Fabia) a tizedik, míg, Ferjáncz András (Ford Fiesta) a tizenegyedik helyen végzett. 

Visszatérve a hazai bajnoksághoz, pillantsunk vissza a bajnoki nyitányt jelentő Matador RX Fesztivál döntőire. Miként akkor lapunkban beszámoltunk, a SuperCarsban Kárai Tamás a második sorból startolt, ám hamar az élre állt, és már az első körben letudta a jokert. A rutinos pilóta nagyon érezte, hogy milyen taktikával kell nyomnia, és értékes győzelemmel kezdte a szezont. 

Izgalmas volt a Super 1600 fináléja. A RabócsiRingen mindig remekelő cseh Roman Castoral lőtt ki a legjobban, ám Körmöczi Gergő nem hagyta annyiban, a küzdelemből kiforgatás és palánkra rakás lett. Emiatt Körmöczit, majd a technikai problémát mutató és pálya közepén leálló cseh versenyzőt kizárták, a győztes a mátészalkai Zentai Sándor volt. Remekeltek a nyíregyháziak a hibrid Swiftekkel, hiszen ifjabb Barta Aurél végzett az élen Vaskó Dominik előtt.

Ralikrossz

A Keviép RX Fesztivál menetrendje 

Június 4., szombat 

8.30: 1. edzés RNOB+ CEZ 
10.30: 2. edzés RNOB + CEZ 
12.30: 1. kvalifikáció RNOB + CEZ 
15.30: 2. kvalifikáció RNOB + CEZ 

Június 5., vasárnap 

8.30: 3. kvalifikáció RNOB + CEZ 
11.30: 4. kvalifikáció CEZ 
13.30: elődöntők RNOB + CEZ 
15.30: döntők RNOB + CEZ 
16.30: díjkiosztó RNOB + CEZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában