Asztalitenisz

2022.05.11. 09:41

Nem volt ellenfele párosuknak

Versenyzőink minden éremből nyertek egyet-egyet a hétvégén Kiskunfélegyházán.

BB

Laskai Írisz (a dobogó tetején balra) Volentics Annával bizonyult a legjobbnak párosban, míg Tölgyes Dorottya egyéniben lett második

Fotó: Egyesület

Múlt hétvégén Kiskunfélegyházán rendezték az ezüst fokozatú leány és fiú országos utánpótlás ranglistaversenyt, amely egyben a Bene György-emlékverseny is volt. A fiatalok öt korosztályban mérték össze tudásukat Bács-Kiskun megye harmadik legnagyobb településén. Megyénket a Nyírbátori ASE és a NAC Nyíregyháza versenyzői képviselték, nem is akárhogyan. 

Dorottya ezüstöt nyert 

A legkisebbeknél (U11) a nyírbátori Vasvári Hanga a selejtezőcsoportban mindhárom mérkőzését megnyerve kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé. Ott egy győztes mérkőzést követően a későbbi győztes, a KSI-s Fegyver Zsófia állította meg, végül a harmadik helyen végzett. Az eggyel idősebbek között nem jutott a főtáblára, mint ahogy a szintén nyírbátori Kiss Boglárka sem a serdülők között. 

A fiú juniorok között állt asztalhoz Máté Dávid, selejtezőcsoportjában két győzelem mellett egy vereséget szenvedett, így másodikként jutott a főtáblára. Ott azonban nem volt szerencséje a sorsolással, a dunakeszi Lovas Csongor legyőzése után a későbbi győztes, Szántosi Dáviddal találta magát szembe. Szintén ebben a korosztályban ragadott ütőt Tölgyes Dorottya. A Nyírbátor üdvöskéje a főtáblán kezdte meg a küzdelmeket és jó formájáról tanúskodott, hogy első két mérkőzésén még szettet sem veszített, Müller Evelint 3–0-ra, míg Szosznyák Emmát 4–0-ra verte meg. Az elődöntőben 1–3-ról fordította meg a találkozót Tanács Nóra ellen, így a döntőbe jutott. Ott hatalmas csatában, döntő játszmában veszített Balogh Ágnes Kíra ellen. Az aranyérmes megyénkbeli versenyzők közül a verseny korábbi szakaszában búcsúztatta Laskai Íriszt. 

Európa-bajnokságra készülnek 

A NAC Nyíregyháza éppen érettségiző versenyzője azonban párosban kitett magáért. Európa-bajnokságra készülő asztaliteniszezőnk a tavalyi kontinensviadalon ötödik helyet szerzett Volentics Annával, így a szövetség tervei szerint az idei megméretésen is együtt indítja a lányokat. A közös gyakorlásra, összeszokásra tökéletesen megfelelt a hétvégi verseny, jól szolgálta felkészülésüket a szerbiai tornára. A két lány magabiztos játékkal nyerte meg a versenyt. Így a megyénkbeli sportolók minden éremből egyet-egyet szerezve térhettek haza a homokháti városból. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában