Kerékpár

2022.05.11. 09:17

Pénteken Nyíregyházára érkezik a Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye

Klasszis sprinterek az erős mezőnyben.

MTI

Vajon ki fog elsőként célba érni pénteken Nyíregyházán?

Fotó: MTI/archív

Minden idők legerősebb mezőnyével rendezik meg szerdától vasárnapig a 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelyen Giro d’Italia-győztes bringás is részt vesz, és a legjobb sprinterek közül többen rajthoz állnak. 

A csapatbemutató szerdán Csákváron 12 órától lesz, egy órával később aztán onnan indul 905 kilométeres útjára a karaván. A 23-ból 14 olyan csapat van, amely a Giro d’Italián is részt vett, számukra könnyebbség, hogy stábjuk és autóparkjuk már eleve Magyarországon volt, mivel péntektől vasárnapig az olasz körverseny első három szakaszát itt rendezték. 

A válogatott is indul 

A World Teamek mellett nyolc prokontinentális csapat is a magyar viadalt iktatta májusi programjába, köztük az EOLO-Kometa Dina Mártonnal és a Novo Nordisk Kusztor Péterrel a soraiban. A további két kontinentális klub mellett még a magyar válogatott kap lehetőséget a bizonyításra. 
A legnagyobb magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye öt versenynap alatt hét megyét – Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg –, illetve húsz várost – köztük három megyeszékhelyet, Székesfehérvárt, Nyíregyházát és Miskolcot –, összesen pedig több mint száz települést érint. 

A Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatának elsőkategóriás eseménye, amelynek összdíjazása megközelíti a húszmillió forintot, a szakaszok egyéni eredményeinek díjazása mellett több különversenyt is értékelnek majd. 

Piros, fehér, zöld 

Az összetett legjobbja – akárcsak a Tour de France-on – itt is sárga megkülönböztető mezt viselhet, a gyorsasági pontverseny legjobbja zöld, a hegyi pontverseny első helyezettje piros, a legjobb magyar kerékpáros pedig fehér trikót ölthet magára. 

- MTI -
 

A 43. Tour de Hongrie: össztáv: 905 km

Szerda, 1. szakasz: Csákvár–Székesfehérvár, 198 km (szintemelkedés: 1651 m) 
Csütörtök, 2. szakasz: Karcag–Hajdúszoboszló, 192 km (185 m) 
Péntek, 3. szakasz: Sárospatak–Nyíregyháza, 154 km (565 m) várható befutó: 
Szombat, 4. szakasz: Kazincbarcika–Kazincbarcika, 177 km (1325 m) 13.40/17.45 
Vasárnap, 5. szakasz: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 184 km (2751), hegyi befutó

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában