NB III.

2022.05.24. 11:01

Sényői pontszerzés az ezüstérmes ellen

Sényőn nem bánkódnak a döntetlen miatt, a Kisvárda II. meccsében több volt.

MK

Farkas Márkék (13) már nem végezhetnek a hetediknél rosszabb pozícióban

Fotó: Sipeki Péter

A Sényő-Carnifex FC az idénybeli utolsó hazai mérkőzését játszotta vasárnap, emiatt szeretett volna szépen búcsúzni saját szurkolóitól. Nem volt könnyű dolga az együttesnek, hiszen az ezüstérmes DEAC volt a vendég. Ha a győzelem nem is jött össze, megérdemelt döntetlennel (1–1) tovább növelte a pontrekordját és egy fordulóval a szezon vége előtt 61 egységgel büszkélkedhet, amire az NB III.-ban nem volt még példa az egyesület történetében.

Törvényszerű vereség 

– Már a vasárnap délelőtti mérkőzéseken eldőlt, hogy a Putnok döntetlenjével hetediknél rosszabbak nem lehetünk, sőt a Kisvárda vereségével azt is tudtuk, ha mindkét meccsünket megnyerjük, akkor a hatodik pozícióban végezhetünk – árulta el Fiumei Viktor, a sényői edzőpáros tagja. 

– Olyan nagy tétje egyébként egyik csapat számára sem volt a találkozónak, hiszen a DEAC biztosan ezüstérmes, nem zárhat előrébb. Ennek ellenére jó kis meccs kerekedett ki belőle. Az első félidőben inkább nekik voltak veszélyesebb lehetőségeik, de jól és szervezetten játszottunk. A második játékrész kiegyenlítettebb volt. Noha mi szereztük meg a vezetést, az összkép alapján reális a döntetlen. 

A Kisvárda II. arra törekedett, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát, ám három siker után 2–0-ra kikapott az Újpest II. vendégeként. 

– Az első félidőben mindkét csapat viszonylag óvatosabb volt, de akkor is mi voltunk fölényben – értékelt a Kisvárda II.-t irányító Kocsis János. – Sajnos az ellenfél az első szögletéből – ami az első szituáció volt, hogy a kapunk elé került – gólt szerzett. A második játékrészben egyértelmű fölényben futballoztunk, a hazaiak behúzódtak a kapujuk elé, ám kihagytuk a rengeteg helyzetünket, így törvényszerű volt, hogy vereséget szenvedtünk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában