Megyei I.

2022.05.06. 09:01

Sok gárda küzd a dobogóért és a kiesés elkerüléséért

Veszélyben van a regnáló bajnok Tarpa megyei első osztályú tagsága.

BB

A fekete mezes Nagyhalász és bordó dresszes Mátészalka is otthon lép pályára a hétvégén

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A bajnoki cím ugyan két hete eldőlt a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban, a dobogós helyekért azonban több csapat versenyben van, mint ahogy jó néhány alakulat a biztos bennmaradásért küzd. 

Annak ellenére, hogy hetek óta botladozik, stabilan tartja második helyét a Vásárosnamény, a remek helyezés ellenére mégis lemondott az együttes vezetőedzője, Harbula Balázs. Pótlását házon belül oldották meg, a hátralévő mérkőzéseket az Illés Péter, Géczi István játékos-edző duó dirigálja majd. Szombaton hazai pályán, a Nyíregyháza II. ellen debütál az új szakvezetés. Komoly sorozatot produkálva újra bejelentkezett az éremért a Nagyecsed, Kósa József gárdája az utóbbi öt fordulóban szerzett tizenhárom pontjával jelezte, számolni kell velük a végelszámolásnál. Szintén jó szériát fut a Balkány, áprilisi teljesítményével egészen a hetedik helyig küzdötte fel magát. A két gárda ezúttal egymás ellen küzd meg Nagyecseden. 

Nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy ne a Gyulaháza végezzen az utolsó helyen, Bardi Gábor csapata ugyan múlt héten pontot szerzett az Újfehértó ellen, de lemaradása már tetemes a biztos bennmaradókhoz képest. Szombaton látogatnak ahhoz a Nyírgyulajhoz, amely szeretné biztossá tenni megye egyes tagságát. Négy meccs óta őrzi veretlenségét a Nyírbátor, játékos-edzőjük elmondása szerint szeretnék folytatni jó sorozatukat. Ezt Nyírmeggyesen tehetik meg, a hazaiak azonban biztosan nem adják olcsón a bőrüket, hiszen néhány pont még hiányzik a biztos bennmaradásukhoz. 

Megtört a lendületük 

Ez a tavasz nem a Mátészalkáról szól, a szatmáriak fordulás után már hatszor hagyták el vesztesen a pályát, ennek ellenére még megvan az esélyük az éremszerzésre. Mint ahogy szombati ellenfelüknek, az Ibránynak is, mindenesetre Kiss Tamás gárdája várja előnyösebb pozícióból a találkozót. Semmi meglepő nem lenne abban, ha az Újfehértó döntetlent játszana ideiglenes otthonában, Tégláson a Kemecsével. Piskóti Zsolt alakulata ebben a szezonban már tíz alkalommal produkálta ezt az eredményt, a vendégek biztos nem elégednek meg ennyivel, hiszen pár pontra szükségük van még ahhoz, hogy fellélegezhessenek. 

Egy darabig úgy tűnt, hogy huszáros tavaszt kivágva a Nagyhalásznak nem lesznek kiesési gondjai, az utóbbi három fordulóban aztán megtört a lendülete, pontot sem szerezve visszacsúszott az utolsó előtti helyre. A vicces nyilatkozatairól elhíresült edző gárdája a dobogón posztoló Csengert látja vendégül vasárnap. Szintén ezen a napon néz farkas­szemet a Tarpa és a Mándok, a regnáló bajnoknak égetően szüksége van minden pontra, hiszen megyei első osztályú tagságuk a tét. 

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 27. forduló, edzői várakozások (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Vásárosnamény (2.)–Nyíregyháza II. (1.)

Géczi István, a Vásárosnamény játékos-edzője: – Gratulálunk ellenfelünk bajnoki címéhez. Ami a meccset illeti, igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy továbbra is a dobogón maradhassunk.

Huszák Géza, a Nyíregyháza II. edzője: – Megnyertük a bajnokságot, sok problémával küszködünk, de becsülettel le fogjuk játszani a hátralévő mérkőzéseinket. 

Nyírgyulaj (11.)–Gyulaháza (16.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Nagyon bízom abban, hogy erre a mérkőzésre összekapjuk magunkat és sikerül megszereznünk azokat a pontokat, amelyek szükségesek a biztos bennmaradáshoz.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A múlt heti pontszerzésünk arra tökéletesen jó volt, hogy elhiggyük, van keresnivalónk ebben az osztályban. Hátralévő meccseinken is pontot, pontokat szeretnénk szerezni.

Nyírmeggyes (13.)–Nyírbátor (8.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Nagyon örülnék, ha végre úgy tudnánk győztesen lejönni a pályáról, hogy a rivális csapatok nem szereznek pontot. Egy jól felkészített, fiatal csapat látogat hozzánk, azonban ha a mi Törökünk folytatja a gólgyártást, minden esélyünk megvan, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – A szezon vége felé közeledve úgy gondolom, hogy a minimális célunkat elértük. De evés közben jön meg az étvágy, ha már ilyen közel vagyunk a tabella első feléhez, szeretnénk minél jobb helyezést elérni. 

Nagyecsed (5.)–Balkány (7.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Ismét egy nehéz mérkőzés vár ránk, mert egy rutinos edző egy remek csapattal érkezik hozzánk. Az elmúlt heti siker kissé megtépázta csapatomat, hiszen újabb sérültekkel gyarapodtunk. Még nem tudom, milyen összetételben lépünk pályára, de ettől függetlenül mindent megteszünk az újabb siker érdekében. Észnél kell lenni nagyon, tudom, nehéz lesz, de bizakodó vagyok.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A táblázaton elfoglalt helyezések is mutatják, hogy a hazaiak és mi is megpróbálunk küzdeni a dobogóért. Hajtós mérkőzést várok, biztos vagyok benne, hogy a srácok mindent megtesznek azért, hogy megmaradjon az esélyünk az élmezőnyben végezni.

Mátészalka (6.)–Ibrány (4.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Hazai pályán mindenki ellen győzelemre kell játszani, ez most sem lesz másként. Hogy milyen minőségben tudjuk majd ezt megtenni, kiderül szombaton.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Hétvégén ismét egy komoly rangadó vár ránk, amelyen minden egyes játékosomnak maximális teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Vasárnap

Nagyhalász (15.)–Csenger (3.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – A tavasszal megszerezhető és az abból megszerzett pontok arányát tekintve talán elmondható, hogy elfogadható. Ha viszont a tabellára nézek, egyből elkap a hányinger. Segítőmmel biomonitoring útján elemeztük az elmúlt meccseket, tisztában vagyunk a hibáinkkal, ráadásul az élet sorjázza előttünk a gondokat. Igyekszünk tovább javulni, megoldásokat keresni a kiváló csengeri csapat ellen.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Mindkét csapat más célokért küzd. Úgy vélem, hogy a nagyhalászi katlanban senkinek nem könnyű, ettől függetlenül szeretnénk jó eredménnyel távozni.

Mándok (9.)–Tarpa (14.)

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – Gólt, gólokat kell rúgnunk. A játékkal múlt héten sem volt különösebb gond, de a támadóharmadban és a befejezéseknél folyamatosan rossz döntést hoztunk. Ezt a héten igyekszünk kijavítani, hogy vasárnap eredményesek legyünk.Varga Gyula, a Tarpa edzője: – A helyzet változatlan, a biztos bennmaradásért pontra vagy pontokra van szükségünk. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.

Újfehértó (10.)–Kemecse (12.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A hátralévő fordulókban igyekszünk minél több pontot gyűjteni, és akkor sikerülhet kicsit előrébb végeznünk, mint a középmezőny alja.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A tabella pillanatnyi állásától, az aktuális mentális és fizikális állapottól függetlenül mindig nehéz mérkőzéseket játszunk az Újfehértó ellen. Ezúttal is erre számítok.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában