Kézilabda

2022.05.21. 13:11

Szép búcsúban bíznak a semjéniek

A Vitka SE még megszerezheti az ezüstérmet, de a dobogóról is lecsúszhat.

BB

Tamás Menyhérték (23) idegenben, míg a kék felsős Kállósemjén hazai pályán zárja a szezont | fotó: Pusztai Sándor

A női élvonalhoz hasonlóan a sportág harmadik vonalában is ezen a hétvégén rendezik az utolsó fordulókat. Megyebeli csapataink egy kivételtől eltekintve szombaton lépnek pályára. Ami a hölgyeket illeti, a Mátészalka a Kazincbarcikát fogadja, a mérkőzés tétje az ötödik hely megszerzése, hazai győzelem esetén Nagy Márkus Peónia csapata megtarthatja ezt a pozícióját. Az elmúlt fordulóban a Füzesabony váratlanul pontot veszített a Hatvan ellen, így a Vitka SE számára felcsillant a remény, hogy megszerezzék a második helyet, ehhez azonban Hatvanban győzniük kell mindenképpen, a jelenleg ezüstérmes pozícióban levő Füzesabonynak pedig pont nélkül kell zárnia Miskolcon. 

Megtartanák helyezésüket 

A naményiak vereségük esetén még a dobogóról is lecsúszhatnak, ha a Salgótarján két pontot szerez Hajdúböszörményben. A hét utolsó napján a Lóci DSE-t látja vendégül a Kállósemjén, a hazaiak mestere, Sarca Darius Alex abban bízik, hogy szépen tudnak búcsúzni a bajnokságtól. 

A férfiaknál a Nyírbátor Kazincbarcikán vizitál, Molnár András fiainak nem lehet más céljuk, mint a győzelem. Petneházi Zsolt szakágvezető elmondta, hogy az eddigi sérültek listája bővült, Fábián Vincére és Illés Norbertre nem számíthat a szakmai vezetés. Jó hír, hogy az előző mérkőzésen egy hetesre beszálló Pánczél Zoltán ismét bevethető. Ha papírforma érvényesül, akkor a Kisvárda meg tudja tartani negyedik helyét. Ehhez a szabolcsiaknak hazai pályán le kell gyűrniük a Hajdúböszörményt úgy, hogy a vele azonos pontszámmal rendelkező Hajdúszoboszló és Kazincbarcika legfeljebb egy pontot szerezzen, előbbi a DEAC II. vendége lesz, utóbbi a Nyírbátort látja vendégül. 

– Szeretnénk megtartani jelenlegi helyezésünket, ennek szellemében készültünk egész héten. Biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de fűt bennünket a visszavágás vágya, hiszen ősszel egy góllal kikaptunk tőlük – mondta Türk Ferenc, a Kisvárda trénere. Megyei derbit rendeznek Újfehértón, ahol a házigazda Kállósemjén a Fehérgyarmatot látja vendégül. Mindkét mester a két pont megszerzését tűzte ki célul csapata elé. Varga László alakulata számára azonban nem ér véget a pontvadászat, az Acélváros elleni találkozójukat jövő szombaton pótolják a felek. A Tiszavasvári pedig Hajdúnánáson zárja a szezont.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában