Szpari

2022.05.17. 09:02

Szpari: Csak ez lehetett a gyenge egyéni teljesítmények vége

A labdavesztésekből gyakorta kontrázhattak a kerületiek.

ML

Birtalan Botond lőtte a kerületiek első gólját

Fotó: NSO/Földi Imre

Ezt aligha gondolták a kerületiek. Vasárnap a Kalap utcai pályán vizitált a Szpari. A házigazda III. Kerület egy hatalmas pofon (7–0-ás vereség Győrben) után lépett pályára, és számára a legfontosabb az volt, hogy életben tartsa a bennmaradási esélyeket. Nos, a budaiak mindkét félidőben be tudták venni az ellenfél kapuját, ami a nyíregyháziaknak egyszer sem sikerült. 

– Minden elismerésem a játékosoké, a mai teljesítmény is mutatja, hogy mennyire tudnak küzdeni a klubért és mennyire összetartó csapat. Többen is sérüléssel vállalták a játékot, és a jó erőkből álló Nyíregyházát úgy sikerült legyőzni, hogy az ellenfélnek igazából helyzete sem volt. Maradt egy esélyünk, ki-ki meccs vár ránk Békéscsabán, és reméljük, hogy ami ma kimaradt, az ott bemegy... – mondta a lefújás után Pintér Attila, a kerületiek mestere. 

– Az első félidőt nagyon rosszul kezdtük – indította a beszélgetést Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az ivószünet előtt volt egy periódus, amikor már birtokoltuk a labdát, a pihenő alatt megbeszéltük, hogy mit kell csinálni. Erre egyből kaptunk egy gólt. A szünetben megpróbáltuk rendezni a sorokat, három cseréről döntöttem. 

A Soroksár az utolsó ellenfél 

– Mentünk, akartunk, de ezzel felborult a szervezettségünk, mert ész nélkül mentünk előre. Szinte minden labdavesztésből megkontráztak bennünket. A legbosszantóbb az, hogy nagyon sok rossz­ egyéni teljesítmény volt. Isten nyugosztalja, ha „Nyúzó” csapatában lett volna ilyen, ő biztos jó néhány játékosról lerángatta volna a mezt. Sajnos, a tavaszi szezon leggyengébb produkciójának csak vereség lehetett a vége. 
A bajnokságból már csak egy forduló van hátra. Vasárnap a Soroksár lesz a vendég a balmazújvárosi stadionban. 

Visszatérve az utolsó előtti fordulóhoz, a bombameglepetést a Kecskemét okozta, hiszen 3–1-re nyert Szombathelyen. Ez azt is jelenti, hogy a feljutásért sokat tevő DVTK hiába nyer hétfőn este Ajkán, az utolsó forduló eredményétől függetlenül hoppon maradt és nem jut fel az élvonalba. Oda a másodosztályban újoncként kezdő kecskemétiek mehetnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában