Hübner Nyíregyháza BS

2022.05.18. 09:44

Távozik a Hübner csapatkapitánya

A Hübner Nyíregyháza BS saját nevelésű irányítója befejezi az élvonalban.

MK

Bus Iván bajnoki címet és Hepp-kupát nyert a Blue Sharksszal

Fotó: Pusztai Sándor

Noha nem mindegyik élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat számára ért már véget a szezon, a háttérben körvonalazódnak a következő szezon játékoskeretei. A Hübner Nyíregyháza BS-nél is folyamatosak a tárgyalások, így a napokban több bejelentés várható. 

Kedden hivatalossá vált, hogy a Cápák csapatkapitánya, Bus Iván elhagyja az együttest. A 28 éves irányítót nem egy másik gárda csábította el, hanem úgy érezte, az első osztályban minden igyekezete ellenére nem tud már olyan szinten teljesíteni, mint szeretne. Alsóbb osztályban várhatóan folytatja a kosárlabdát, de mellette már a civil életre koncentrál. 

Hét szezont töltött a Cápáknál 

Bus Iván nyíregyházi nevelésű játékos, 2011-ben junior bajnoki címet nyert, többszörös utánpótlás-válogatott és Universiadén is szerepelt. Az utánpótláséveket befejezve Paksra szerződött, utána két évet töltött Sopronban, majd egy falcós szezont követően tért haza 2015-ben. A Blue Sharksnak az volt az akkori utolsó élvonalbeli szezonja. Az öt B csoportos idény mindegyikében alapembere volt a Cápáknak, az utolsóban 12.2 pontot, 4.8 lepattanót és 7.2 gólpasszt átlagolt. 

Bus 2018 óta csapatkapitányként vezette a gárdát. A mögöttünk hagyott szezonban átlagban 12 percet töltött a pályán az élvonalban, utolsó meccsén 8 ponttal és 9 gólpasszal vette ki részét a ZTE legyőzéséből.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában