NB III.

2022.05.28. 08:33

Teher nélkül búcsúznak a szezontól

Vasárnap a labdarúgás harmadik vonalában utoljára lépnek pályára a csapatok.

BB

Orosz Mátéék (25) a fővárosban zárják a szezont

Fotó: Sipeki Péter

Az élvonal és a másodosztály után hétvégén az NB III.-ban is befejeződnek a küzdelmek. A hosszú szezon utolsó mérkőzését a Kisvárda második számú gárdája hazai pályán, míg a Sényő-Carnifex FC idegenben játssza. 
 

Bíznak bennük 


Kocsis János együttese az elmúlt fordulóban Újpesten szenvedett vereséget, a szakvezető tudja, hogy annál jobb teljesítményre lesz szükségük, ha sikerrel szeretnék zárni a pontvadászatot. Annak ellenére, hogy a borsodiak kevés győzelmük egyikét éppen a szabolcsiak ellen aratták, a hazaiaknak áll a zászló. 
– Ahogy a mondás tartja, mindig a kötelező a legnehezebb, természetesen azt gondolom, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei – mondta Kocsis János, a Kisvárda II. trénere. – Picit még sajnálom a múlt heti meccsen a sok kihagyott helyzetet, az ott elhullajtott pontokat, minimum a döntetlen benne volt a mérkőzésben. Így nincs más választásunk, hoznunk kell a meccset, a játékosoknak sem mindegy, hogy milyen képet hagynak maguk után. Bízom benne, hogy motiváltan lépünk pályára és a kidolgozott helyzeteinket értékesíteni tudjuk. Remélem, hogy támadóink határozottabban, párharc­erősebben bizonyítják azt, hogy nem véletlenül bízunk bennük – zárta Kocsis János. 


A Sényő az osztály egyik élcsapata, a BKV Előre vendégeként zárja a szezont, a két gárda fordított felállásban novemberben találkozott, akkor a fővárosiak örülhettek a három pontnak. 
 

Sikerélménnyel zárnának 


– A lényegi kérdések eldőltek, így egy felszabadult, nyugodt játékot várok a csapattól – fogalmazott Imrő László, a sényői edződuó egyik tagja. Hosszú út vár ránk, szeretnénk sikerélménnyel hazatérni. Megerőltető volt a szezon, a vége felé már szinte természetes, hogy jó néhány játékosnak itt fáj, ott fáj. Apróbb sérülések tehát akadnak, akik vállalják, azok pályára lépnek. Az biztos, hogy kockáztatni nem fogunk, mert nem szeretnénk, hogy a nyarat, a pihenőidőt sérülten töltse bárki és az alapozást ne egészségesen kezdje meg – mondta Imrő László. 
A szakvezető még azt is elmondta, hogy véleménye szerint, mivel az NB I.-es és az NB II.-es küzdelmek véget értek, az utolsó fordulót rendezhették volna szombaton, mert nem mindegy, hogy a fáradtan, későn hazaérő játékosok milyen állapotban mennek hétfőn a munkahelyükre. BB 
 

Labdarúgás: NB III.
 

Keleti csoport, 38. forduló, szombat.Kisvárda Master Good II.–Tállya, Várkerti Sporttelep, 17, v.: Virág (Volentics, Gergely). BKV Előre-Sényő-Carnifex FC 17, v.: Juhász (Imrő, Molnár).További mérkőzések: Kazincbarcika–Békéscsaba II., Putnok–Törökszentmiklós, Jászberény–DVTK II., DEAC–Salgótarján, Eger–Újpest II., DVSC II.–Tiszaújváros, Hajdúszoboszló–Tiszafüred, Hidasnémeti–Füzesgyarmat.

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában